Ház

Ismerd meg az ezerarcú Japán építészetet!

A minimalisztikus japán építészet egyszerű, elegáns, és különböző üzenetet hordoz magában. Intelligens döntések mindenhol jelen vannak. Az ötlettől kezdve a dizájnon át a dekorációig. Tokio egyik nyugodt környékén tervezett Shinichi Ogawa építész egy házat, ami a modern minimalisztikus japán építészet jegyeit hordozza magában és kétféle arcával kelti fel a figyelmet. A felső emeleten a szürke ház egyik oldala nyitott, a másik pedig zárt. Mindez egy helyen!

Minimalisztikus Japán építészet
Minimalisztikus Japán építészet
A belső udvar is minimalisztikus stílust kapott
A belső udvar is minimalisztikus stílust kapott

Az előtérben található tükörfestésű nagy fal engedi be az előtérbe a nap sugarait, ami az előszobába vezet. Az előszoba pedig fehér, minimalisztikus interiőr dizájn szerint van berendezve. A nagy fehérség mellett azért más színek is megjelennek. Ezek például a faszékek és asztalok, amik érdekes vizuális képet teremtenek a belső udvaron álló fával együtt. A tükörhomlokzaton keresztül teljes nagyságában csodálhatjuk a fát. Az északi oldalon a háznak van egy nagy udvara, ahol a hálószoba és a gyerekszoba közel lettek kiépítve egymáshoz. A nagy szobákat, a szomszéd szobákkal harmóniában teljesen közel találjuk, amelyek a nagyszerű környéket, jó levegőzést és határtalan fényáramlást teszik lehetővé. A jól megválasztott és az egész területet megvilágító szintetikus világítás a szürke mindennapokban és az éjszakai ciklusban komfortérzetet biztosítanak.

Egy kontraszt még, hogy a tetőtéri emeletet beüvegezték, és a felső terasz teljesen nyitott a város felőli oldalon. Ezek reprezentálják a ház nyílt arcát a világ felé.

A modern, minimalisztikus japán építészet olyan ,mint a vele egykorú Japán országa- sok érdekes arca van, egyiket-másikat megosztja a világgal, míg személyiségét, intimitását megőrzi.