Vízvezeték szerelés

A szennyvíz elvezetése (mosó vagy mosogatógép)

Könnyen beköthető lefolyó

Ha a mosó- vagy mosogatógép mögött fut a lefolyócső, akkor a gépet ön metsző műanyag csatlakozóval is rákötheti a szennyvízlefolyóra -nézzen utána a gépkönyvben, hogy ez szabályos-e. A visszacsapó szelepes csatlakozót úgy kell felszerelni, mint a vízvezetékre az önmetsző T idomot. Az ürítőcsövet bilinccsel rögzítse a csonkhoz, nehogy ledobja a víznyomás.

Bekötés az ejtőcsőbe

Bekötés az ejtőcsőbe

Egy új lefolyócsővel, közvetlenül az ejtővezetékbe kösse be a gépet, ha az a közelben található.

Lyukfűrésszel vágja ki az ejtővezeték falát, majd PVC-ragasztóval és tartóbilinccsel rögzítse a bevezetőcsonkot, végül csatlakoztassa az új lefolyócsövet. Egy 75 mm mély bűzelzáró szifont közbeiktatva kösse rá a lefolyóra a gép ürítőcsövét.

Bekötés

Visszafolyás ellen

Lefolyó felépítése

Ha a gép ürítőcsövét egyenesen a mosogató lefolyójába köti be, akkor visszafolyásgátló hurkot kell kialakítani az ürítőcsövön – különben a mosogató­ból lefolyó víz eláraszthatja a gépet. A hurkot úgy akassza fel a mosogató alá, hogy legfelső pontja magasabban legyen a szifon kivezetésénél (a képen látható elrendezés csak minta; a valóságban ennél valamivel magasabbra is kerülhet a hurok).

Csőtoldás

Ha a gép ürítőtömlője nem ér el odáig, ahol kényelmesen beköthető lenne a lefolyóba, toldja meg nyugodtan a csövet. Nézzen utána a gépkönyvben, hogy milyen hosszú lehet a kivezetőcső. A tömlőt csőbilincsekkel rögzítse a toldathoz és a lefolyócsonkhoz.

Zárja le a nyitott ejtőcsövet!

A mosó- vagy mosogatógép könnyen „kiönthet” az ejtőcső nyomáskiegyenlítő nyílásán keresztül, ha eldugul valahol a lefolyó. Szereljen légbeeresztő szeleppel ellátott könyökdarabot az ejtőcső felső nyitott végére, az ürítőcsövet pedig tömlőcsatlakoztató csonkkal kösse be. A tömlőt csőbilinccsel rögzítse.