Javítás a ház körül

Terasz újraburkolása lépésenként

Ötlet! A lakóhelyiségek felett található balkonok és teraszok padlójának jól kell záródnia. Ha a cementlap, vagy a régi burkolat szigetelése nem kielégítő, nem kell az egészet felbontani, elegendő az utólagos szigetelőmunkákat elvégezni.

A rosszul szigetelt terasz, vagy balkon problémája minden háztulajdonos számára ismerős. A nedvesség beszivárog a mélyebb rétegekbe, vagy a szigetelés alá, és ott beláthatatlan károkat okoz. A károkat a repedések, a fagy okozta elváltozások, a hiányos fugázás, vagy a nem szakszerűen felépített cementesztrich padlószerkezet okozhatja.

A szigetelést a padló felületén végezzük el

A varázsszer ebben az esetben a folyékony műanyag, magát az eljárást pedig felületi szigetelésnek nevezzük. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a sérült felületre egy új réteg kerül, amely a nem megfelelően szigetelt részeket felülről zárja. Ehhez nem kell a csempéket felszedni, és a fugázás kiszedésének és pótlásának fáradtságos munkáját is megspórolhatjuk.

Ezzel az eljárással lehetőség van arra is, hogy teljesen új színt és stílust adjunk a felületnek. Feljavíthatjuk a szegényes mintázatú padlókat, ha az új rétegre színes festékcseppeket szórunk, vagy a szürke esztrich-felületre csillámport hintünk, amely a dekoratív funkción kívül még csúszásgátló hatású is. Ezért ezt a módszert lépcsők felületkezelésére is használhatjuk.

A mellékelt képek (lent) segítségével Ön is könnyedén nyomon követheti a munkafolyamat lépéseit. Megmutatjuk, a cementesztrich felújítását a folyékony műanyag és a színes festékcseppek felhasználásával. A Coetrans termékcsalád három részből áll: egy alapozó festékből, egy színes festékkeverékből, és az átlátszó, UV-sugarakat visszaverő fedőrétegből. Az új réteget nem kell vastagon felvinni, így épületszerkezeti problémákat sem okoz.

A felület alapos tisztítása és szárítása után vigyük fel az első szürke, bézs vagy zöld színű réteget. Csempeburkolat esetén használjunk alapozót, így még tartósabb lesz. A még nedves felületre vigyük fel a színes festékcseppeket. Ügyeljünk arra, hogy a festék ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Ha ez a réteg megszárad, következhet a védőréteg felhordása. Öntsük a felületre a folyékony műanyagot, majd egy hengerrel egyenletesen terítsük el.

Terasz burkolás

Lépések:

  1. A képen látható balkon unalmasan szürke, és nem megfelelően szigetelt padlója dekoratív burkolatot, és új szigetelést kapott. Egy új réteggel a repedt csempeburkolat hibái is orvosolhatók.Terasz burkolása 2
  2. Egy teddy-hengerrel hordjuk fel az alapot.
  3. Amíg az új réteg friss, szórjunk rá színes festékcseppeket. Hagyjuk a felületet megszáradni.
  4. Az áttetsző fedőréteg jól zár, és simává varázsolja a felületet.
  5. Így néz ki a balkon a felújítás után. Friss és otthonos hatást kelt, és a víz sem okozhat többé károkat.
Szerszámosláda: tisztítóeszközök (kefe, csiszoló, porszívó stb.), 2 teddy-henger, gumikesztyű.