Javítás a ház körül

Törött lépcső javítása

Ötlet! A betonból készült sérült küszöb, vagy lépcső veszélyes, és esztétikai szempontból is kifogásolható. A javítást műanyag alapú habarccsal végezhetjük el.

A sérült szélek javítása gyakran nehézséget okoz, mivel az új habarcs és a régi alap közti megfelelő kötés nincs biztosítva és a javítás helye ismét könnyen megsérül. A letört betonszéleket a műanyag alapú habarcs felhasználásával gyorsan és tartósan javíthatjuk. A habarcs egy jól tapadó poliuretán-oldatból és egy szárazanyag-keverékből áll.

A javítás első lépéseként távolítsuk el a meglazult elemeket, majd a törés helyét vastagon kenjük be a poliuretánnal. Ha a felület már megfelelően tapad, keverjük össze a szárazanyagokat pontosan a használati útmutatónak megfelelően, és hordjuk fel a törés helyére.

Illesszünk a javításra egy fóliával burkolt deszkát, és rögzítsük ebben az állásban. A deszka gondoskodik a megfelelő lépcsőforma kialakításáról. A cementszürke színű habarcsot egy oldószerrel bekent simítókanállal egyengethetjük el. A habarcs kb. 8 cm vastagságig (egyszerre felhordva) köt meg. Az ennél mélyebb hibákat két lépésben tudjuk kijavítani.

Tizenkét óra elteltével a javított lépcső vagy küszöb ismét terhelhető. Gyakorlatilag egy éjszaka múlva a lépcső ismét használható, így a közlekedésben a javítási munkálatok nem okoznak fennakadást. Ha a javítás helye megköt, nyomásra és súrlódásra nem érzékeny, illetve olaj- és víztaszító hatású.

Törött lépcső javítása 1

Lépések:

  1. A törés helyének tisztítása és a meglazult részek eltávolítása után vastagon kenjük fel a poliuretánt. Ha az állaga már „ragacsos”, dolgozzuk rá a szárazanyag-keveréket is.Törött lépcső javítása 2
  2. Az oldószerből és a szárazanyagokból keverjünk sűrű habarcsot.
  3. Egy fóliával borított deszkát rögzítsünk a lépcsőhöz, így a lépcsőt eredeti formájában újíthatjuk fel.
  4. Tizenkét óra elteltével a lépcső ismét terhelhető.
Szerszámosláda: ecset, simítókanál, szorítócsavar, deszka, védőkesztyű.