Lakástextíliák

Merész hálószoba

Merész hálószoba

Teremtsünk laza, kissé bolondos környezetet színek és merész fol­tok segítségével – ez a stílus ki­váló gyerekek és tizenévesek szá­mára, de bármely korosztálynak átalakítható némi változtatással.

Az élénk rózsaszínű ágynemű izgalmas közép­pontja a hálónak. Még vidámabbá, otthono­sabbá tehetjük a szobát, ha sok színes, élénk­zöld és vizes árnyalatú párnával és szőnyeggel egészítjük ki. A falakat fessük vizes tónusúra és világoszöldre; ezeket a színeket csupán egy vagy két falsíkra is használhatjuk, attól füg­gően, milyen hatást akarunk elérni. Használ­junk festéksablont, és pettyezzük be a pasztell színekkel a falat, mint például rózsaszínnel, gyümölcszölddel és vizes árnyalatokkal. A leg­könnyebb az, ha belemártjuk a festékhengert a festékbe, és végighúzzuk a falon.

A bútorok e stílusnál legyenek egyszerűek. Válasszunk vidám műanyag rakodóállványt és széket élénk színekben. A behúzott habszivacs­ra kellemes ráülni, a babzsákokat pedig egy­másra rakhatjuk díszítésképpen, ha nem hasz­náljuk őket. Az erős rózsaszín lámpa egyszerű és olcsó díszítőeleme a falnak. Fessünk rá egy fur­nérlemezre élénk csí­kokat, és akasszuk fel a falra, akár egy ké­pet.

Mit használ­hatunk még?

  • strandbútorok,
  • csak egyszínű falak,
  • egyszerű csík a pöttyök helyett a falon.

Készítsünk párnahuzatot maradék anyagokból

Készítsünk párnahuzatot maradék anyagokból. Pénztárcakímélő megoldás.

A műanyag tárolók kiválóak a gyerekszobába

A műanyag tárolók kiválóak a gyerekszobába, színesek és nem veszélyesek.

A pöttyös minta vidámmá teszi a szobát

A pöttyös minta vidámmá teszi a szobát. Ha nem akarjuk a falat díszíteni vele, akkor gazdagíthatjuk a kiegészítőket.