Lakástextíliák

Modern és vidékies otthon – tippek

Ha világos bútorainkat nyarat idéző mintájú anyagokkal egészít­jük ki, a hagyományos stílusnak máris modern jelleget adhatunk.

Modern és vidékies otthon

Ez a napsütötte és színgazdag szoba csodálato­san mutat a fehér bútorokkal. Míg minden más egyszínű, addig a kanapé sárga, fehér és zöld csíkos mintázatával adja meg a szoba karakte­rét, és alkotja a helyiség középpontját. Az egy­színű sárga takaró szép színfolt a szófán, míg a csíkos, egyszínű és virágos párnák puhaságot kölcsönöznek a látványnak. A tökéletes hatás ér­dekében társítsunk határozott színeket önma­gában mintás textíliákkal, mint a bordázott vagy a négyzetrácsos takarók, és egészítsük ki őket csíkos anyagokkal.

A falak erős sárga színe szép színes hátteret ad a bútoroknak, egészen egyszerűek a modern hatás céljából. Az ízléses, finom fehér tüllfüggöny különösen kiemeli a szoba friss, levegős jel­legét, és még több fénnyel árasztják el a helyisé­get. A fehér karosszékek a kanapét ellensúlyoz­zák egyszínű huzatukkal. A fehérre festett bútorok üdévé vará­zsolják a látványt, míg a cseresznyefa lami­nált padló, rajta a fe­hér szőnyeggel meg­hitté és barátságossá teszi a nappalinkat.

Mit használ­hatunk még?

  • lágyabb tónusú sárga fal,
  • könnyű fabútor,
  • semleges színű szőnyeg.

A csíkos minta vonzza a tekintetet

A csíkos minta vonzza a tekintetet, izgalmassá teszi a látványt.

A virágmintás párnák és kiegészítők hangsúlyoz­zák a vidékies stílust

A virágmintás párnák és kiegészítők hangsúlyoz­zák a vidékies stílust.

Csinos kontraszthatást eredményez

Csinos kontraszthatást eredményez, ha a szoba alapszíneit rózsaszín tónusokkal egészítjük ki, például tulipánokkal, esetleg egy szép takaróval.