Lakberendezés

Modern hálószoba berendezés ötletek

A hálószoba otthonunk egyik legmeghatározóbb helyisége, miután minden napot ebben a szobában kezdünk és fejezünk is be. Viszont a helyiség berendezése egyáltalán nem könnyű feladat, így sokan el is bizonytalanodnak, amikor átalakítják a hálót. Íme egy kis fogódzkodó, amely segítségével könnyedén napjaink divatjához alakíthatjuk a hálószoba berendezését!

Hogyan fest egy modern hálószoba?

A hálószoba dizájnjánál az első és legfontosabb dolog az összkép. A helyiségben a bútoroknak, a színeknek, a formáknak, a fali dekorációnak, a világításnak is passzolnia kell, hogy elérjük a kívánt hatást.

Egy modern hálót egyfajta hűvös elegancia jellemez. Ez érvényes mind az árnyalatokra – törtfehér, hamuszürke vagy kék -, mind pedig a szoba kialakítására. Utóbbi esetében az egyik lényeges kritérium, hogy a helyiség és a benne található berendezési tárgyak egyszerűek és letisztultak legyenek. A modern stílusú hálószobák nincsenek túlzsúfolva, a bútorok között szellős a hely, és a díszítés is visszafogott.

A fénytechnika egy sarkalatos tényezője a modern hálószoba összképének. A lámpák segítségével a térelemeket remekül ki tudjuk hangsúlyozni, egy rejtett világítással pedig igazán egyedi dizájnt is kialakíthatunk. A fények esetében se rugaszkodjunk el a modern stílusnál megszokott egyszerű és elegáns hatástól.

A modernitás letisztultsága miatt remekül összeegyeztethető más lakberendezési irányzatokkal, így nyugodtan lehetünk egy kicsit merészebbek e tekintetben. Bátran kombináljuk a modern hálószobánkat kicsit játékosabb elemekkel (például retróval vagy skandináv minimalizmussal), de ügyeljünk, hogy ne essünk túlzásba.

Milyen színeket válasszunk modern hálószobánkba?

A hálószobai színek kiválasztásánál is az egyszerűség dominál. A leggyakoribbak az egyszínű kompozíciók, azok közül is a fehér, a szürke és a bézs árnyalatai.

Ha pörgős, izgő-mozgó emberek vagyunk, nyugodtan elmehetünk a vadabb színek irányába is, ám tartsuk észben: a modern stílus nem lehet túl „sok”. A napsárga, hamuszürke és a fehér például remekül passzolnak egymáshoz, így benne van egyszerre a visszafogottság és a vibrálás is. Hasonlóan előnyös színkombináció a modern hálószobába a málna, türkiz és a dzsungel-zöld, vagy akár a fekete, dió- és földbarna, illetve az avarszín párosítás.

Hogyan bútorozzunk be egy modern hálószobát?

Egy modern hálószoba bebútorozásánál elsősorban a helyiség méretét vegyük figyelembe. Amennyibe nagyobb tér áll a rendelkezésünkre, remekül megfér a stílus keretein belül az ágy és a fiókos éjjeliszekrények mellett egy széles tolóajtós gardrób is a ruháknak. Ha még nagyobb térnövelő hatást szeretnénk, akkor olyat válasszunk, amelyeken tükrök is vannak.

Az ágy legyen mind a két oldalról kényelmesen megközelíthető, illetve további előny, ha a bejárati ajtó vagy a televízió felé néz. Anyagát tekintve a tömörfával sosem vallunk kudarcot, ez egyébként igaz az összes hálószobai bútorra. A tölgy-, hárs-, cseresznye-, vagy fenyőfa ágyak mind-mind remekül beilleszthetők a környezetbe, emellett garantáltan tartósak is.

Ha olyan bútorok mellett döntünk, amelyek elemelkednek a földről, úgy érezzük majd, mintha lebegne a hálószoba. Manapság számos kialakítású és dizájnú bútor közül válogathatunk, ráadásul egyszerűen, online is meg tudjuk rendelni valamelyik webáruházból az interneten. Az AMI Bútorok honlapján például hatalmas választékban találhatunk minőségi berendezési tárgyakat fenyőből modern hálószobánkba, legyen szó ágyról, ruhásszekrényről vagy akár komóddal.

Milyen dekoráció illik egy modern stílusú hálószobába?

Dekoráció tekintetében a modern hálószobánál fokozottan érvényes a „kevesebb néha több” elve. Ebből kiindulva összesen egy-két kiegészítőt válasszunk dizájn gyanánt a helyiségbe, egy méretesebb tükröt vagy órát, egy nagyobb fali tévét, egy kortárs festményt, és kész is vagyunk. Amennyiben túllövünk a célon apróbb ereklyékkel, tárgyakkal egy modern hálóban, azzal elveszítheti a helyiség az összhangot és zavaró látványt nyújthat.

Egy modern hálószoba berendezése nem egyszerű feladat, főleg azok számára, akik most alakítják át először otthonukat. Amint felvérteztük magunkat a megfelelő információkkal, máris sokkal könnyebb dolgunk van. Az utánajárás eredménye pedig egy hamisítatlan, komfortos és gyönyörű modern hálószoba lesz.