Lakberendezés

Hogyan rendezzük be kellemesen irodánkat?

Iroda:ezen a helyen több időt töltünk, mint gondolnánk. Ezért is fontos, hogy lakhatóvá formáljuk. Egy kényelmes íróasztallal, elegendő fénnyel és oxigénnel a 40 órás heti munkaidőt kellemesebben tölthetjük el irodánkban. Nem sokat jelent az, hogy saját irodánk van-e vagy sem, hiszen ugyanúgy berendezhető.

Az irodai bútorok kiválasztása

Az irodát a Feng Shui irányadása szerint is berendezhetjük. Ez azon alapszik, hogy az ember harmóniában legyen saját környezetével. Ehhez passzoló bútordarabokra lesz szükségünk: legyenek kényelmesek és szolgálják egészségünket.Az íróasztal például legyen állítható, hogy a tulajdonos méretének megfelelően tudja variálni. Az átlagos nagysága úgy 72×160×80 cm legyen. Az asztalt tegyük minél közelebb az ablakhoz. Lehetőleg ne az ablaknak háttal üljünk, mert így a fény a monitorra fog irányulni, megnehezítve ezzel a látásunkat.

A kényelmes és egészségünket szolgáló íróasztal
A kényelmes és egészségünket szolgáló íróasztal

 

Mit hova rendezzünk?

A fényforrások mondhatni kötelező elemi egy irodának. Ezenkívül fontos, hogy a hozzánk jövő tárgyalópartnerek számára ülőalkalmatosságot tudjunk nyújtani. Egy kis ülősarok, kis székekkel igazán jó ötlet arra, hogy udvarias fogadtatásban részesüljenek a vendégeink. Dekoráljuk az irodát növényekkel, asztali virágokkal, vázákkal, fali képekkel.A fehér és a zöld falszínek növelik a koncentrációt és életteli hangulatot adnak. Egy fehér íróasztal nem túl jó választás, inkább egy sötétebb színűt válasszunk, így nem lesz túl nagy a kontraszt a fehér papírokkal.

Vidám, világos íróasztal
Vidám, világos íróasztal

 

Főbb tanácsok az iroda berendezéséhez:

  • Legyen elegendő rakodóhely
  • Figyeljen az ergonómiai szempontból megfelelő székmagasságra, a számítógépes munka végett!
  • Ügyeljen a megfelelő kábelezésre, az áramra, illetve szereljen be egy kikapcsolásához alkalmas gombot!
  • Legyen elegendő közvetett és közvetlen fényforrás
  • A növények kellemes klímát adnak az irodának
Gondoskodjunk a növényekről az irodánkban!
Gondoskodjunk a növényekről az irodánkban!

Mielőtt elkezdenénk irodánk berendezését, fektessünk bele több időt! Keressen megfelelő segítséget is akár. Ezenkívül pedig nagyon korrekt dolog, ha az újítást előtte megbeszélni kollegáival, főnökével.

Milyen stílust válasszunk? A következő tippekkel adunk ötleteket!

Az energiabomba piros-fehér

Piros-fehér színbomba
Piros-fehér színbomba

 

Ha a piros szín románcát szeretné becsempészni irodájába, állunk elébe! Viszont ne vigye túlzásba! A fenti képen látható piros szín tökéletes használatát láthatjuk. Az asztalok vékony sziluettje diszkrétnek, a pirossal párosított fehér szín pedig ártatlannak hat. Tehát a lényeg abban rejlik, hogy ezt az energiával túlfűtött színt csak egy egyszerű fehér árnyalattal kombináljuk.

 

Vidéki iroda a játékosabbaknak

Játék vagy munka?
Játék vagy munka?

 

Otthon is szorgalmas szeretne maradni, de mégsem szeretné úgy érezni, hogy egy egyhangú, szigorú irodában ül? Akkor ezt a stílust Önnek találták ki: könnyedebb, vidámabb berendezési vonal, melegszínű fabútorok. A képen látható asztal alatt egy fapalló nyújt kényelmet a dolgozó lábak számára. Nagyon ötletes ülőalkalmatosságot tehetünk az irodába, ha egy XL méretű medizin labdát teszünk az asztal elé. Masszív falábak, finom porcelánfej, és hűvös fém: az asztali lámpa ezekkel a kontrasztokkal, ellentétekkel játszik.

Nőies lila-fekete-barna árnyalatok

Nőies irodaberendezés
Nőies irodaberendezés

A képen Ligne Roset berendezési ötletét láthatjuk. Tiszta elegancia fényekkel, tárolószekrényekkel és kábelrendezővel. Az Arn Jacobson székeivel felszerelt irodában az asztalnál négy láb is elfér. A székek igazán puhán vannak párnázva és fekete bőrbe vannak felöltöztetve. Nem csak a berendezések színéről, hanem mintájáról, és stílusáról is ki tudjuk találni, hogy ennek az irodának nem egy férfi a ,,lakója”.

Tanácsunk tehát az, hogy próbáljuk saját ízlésünk szerint alakítani irodánkat, hiszen életünk jelentős részét töltjük ott. Ha kellemes a közérzetünk, jól érezzük magunkat az irodahelyiségben, akkor nem csak jobb kedvünk lesz, hanem motiváltabbak is leszünk! Rendezésre fel!