Ötletek étkezőkhöz

Étkező ami egy hatalmas konyha része

Étkező ami egy hatalmas konyha része

Látvány

A képen látható étkező egy hatalmas konyha része, me­lyet nem beépített bútorokkal, hanem szabadon álló elemekkel rendeztek be. Ennek következté­ben sokkal könnyedebb a helyi­ség légköre, így az étkezőasztal is szerves része a térnek. A ren­geteg meleg hatású fa, a falak lágy, natúr zöld árnyalata, a nö­vények, a fonott kosarak, illetve a retro stílusú kiegészítők bizto­sítják az organikus, természetes összhatást.

Színek

Ebben az enteriőrben három kulcsszínt kombináltak. A falak meleg olívzöld árnyalata lágy, természetes hátteret képez, mely tökéletesen illik az előtte sorakozó fa bútordarabok aranytónusához. A krémszínű foltok frissességet árasztanak, de nem vibrálnak túlságosan, és nem nyomják el a finom, természet inspirálta atmoszférát.

Bútorok

A helyiség központi eleme egyértelműen a kiváló mi­nőségű, tömör faasztal, illetve a hozzá tartozó székek. Az ilyen típusú étkezőasztal nem éppen a legolcsóbb választás, azonban egy kis törődéssel és klasszikus formájával egész életre szóló társ marad, mely sohasem megy ki a divatból. A fakonzol itt az ételek előkészítésének ad helyet, azon­ban ha eltűnnek a főzéshez szük­séges eszközök, csodaszép és tá­gas tálalóként funkcionálhat.

Kiegészítők

Számtalan fonott kosár növeli a tárolókapacitást. Ez a megoldás olcsó, ráadásul a természetes anyaguk révén egy kis textúrát és további meleg szí­neket vihetünk a térbe. Néhány pozsgásnövény díszíti az asztalt, melyek a vágott virágokkal ellen­tétben akár több évig is életben maradnak. A régi terrakottacse­répben antik hatást keltenek a politúrozott asztallapon.

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény talán nem a legideálisabb darab egy étkezőben, azonban ha hatal­mas, klasszikus designt válasz­tunk, mint például a képen látha­tó ’50-es évek stílusát idéző Smeg-modell, bárhol az enteriőr egyik legszembetűnőbb elemévé válik. A retro stílus nagyszerűen illik a helyiség hangulatához, to­vábbá a színe is tökéletes.