Ötletek étkezőkhöz

Étkező ami egy összenyíló nappali és étkező része

Étkező ami egy összenyíló nappali és étkező része

Látvány

A képen látható étkező egy összenyíló nappali és étkező része, melyből sugárzik a gazdag, eklektikus légkör. A helyiségben rengeteg érdekes antik bútor és szokatlan kincs látható, melyek­hez a halvány falak és a sötét fa padlóburkolat biztosít tökéletes hátteret.

Színek

A cseppnyi szürkével ke­vert fehér festék modern és ko­moly hátteret biztosít ebben a környezetben. Világos és visszafogott, tökéletes semleges háttér az étkező furcsa tárgyai számára. A sötét fa padlóburko­lat és a bútorok mélységet adnak, és fokozzák a drámai hatást, míg a színes – kék, krémszínű, vörös – kiegészítők lágyítják az összha­tást, és barátságosabb, otthonos atmoszférát teremtenek.

Bútorok

A gyümölcsfából ké­szült, tiszta vonalú és egyszerű ebédlőasztal antik, rusztikus ha­tást kelt. Egy az ’50-es évekre jellemző székkel társították, mely tökéletesen kiegészíti a térben lévő többi bútordarabot is. Nagyszerű formájának köszön­hetően szinte könyörög, hogy ül­jünk bele. A falmélyedésben egy fiókos szekrény biztosít tárolóhe­lyet, míg a régi, üvegajtós faszek­rényben közszemlére tehetjük kedvenc üveg- és porcelántár­gyainkat.

Kiegészítők

A nem hétköznapi formájú fali gyertyatartó uszadék­fából készült. Nagyszerűen illik az asztalhoz, s tökéletes összhang­ban áll a környezetének antik vagy újrahasznosított anyagaival. A fiókos szekrényen a színes be­tűkhöz tálak és korsók társultak. Ezek csodálatosan felélénkítik a sötét fabútort, és érdekessé te­szik a sarkot. Mindemellett a szomszédos falon látható kopo­nyákat ábrázoló kép és a hatal­mas gipszorr által kialakult drá­mai, de barátságtalan légkört is ellensúlyozzák.