Ötletek étkezőkhöz

Étkező érzéki vonalakkal és elegáns színekkel

Étkező érzéki vonalakkal és elegáns színekkel

Látvány

Érzéki vonalak, elegáns színek és egy csipetnyi arany biz­tosítja a finom, romantikus at­moszférát a képen látható helyi­ségben. A faragott faszék és a szekrény ívei finoman a skandi­náv stílust idézik, míg a mintás tapéta akár egyenesen a francia kastélyokból is érkezhetett volna.

Színek

A szoba színösszeállítá­sát a tradicionális palettáról szár­mazó finom és lágy árnyalatok képezik. Az asztal egy cseppnyi meleg hatású kéket jelenít meg, míg a falat a kacsatojás-kék és aranyszínű tapéta finom mintá­zata takarja. A krémszínű szek­rény és a fehér konzol, illetve szék időtlen hatású, míg a porce­lán étkészleten látható vörös színfoltok finom érdekességként jelennek meg.

Bútorok

Ez az asztal minden­képpen plusz pontokat érdemel, egyet a melegkék színéért, egyet pedig az érdekes külsejéért. Formás lábai miatt lehetőleg na­gyobb térben állítsuk fel, ahol minden oldalról szemügyre ve­hetjük és csodálhatjuk. Tökéletes párnak bizonyul ez a fehér, íves szék – a túl sok színű bútor nyo­masztó lehet, de egy kék szék is teljesen tönkretenné a téma fi­nom részleteit. Ez a helyiség pon­tosan megfelelő méretű, így bő­ven van hely a szekrény számára is, mely a porcelán étkészletnek és a poharaknak ad otthont.

Fal

Manapság a tapéta újjászü­letésének lehetünk tanúi, így nem csoda, ha olyan sok fantasz­tikus minta közül válogathatunk. A képen egy finom színekből összeállított tradicionális motí­vumsort láthatunk, mely úgy te­szi érdekessé a fal felületét, hogy az mégis finom, visszafogott hát­teret alkot. Az erőteljesebb és határozottabb nyomatokat egy falmélyedésbe vagy a kémény­pillérre ragasszuk fel, hogy kiseb­bítsük a hatását.