Ötletek étkezőkhöz

Francia stílusú étkező finoman díszített székekkel

Francia stílusú étkező finoman díszített székekkel

Látvány

A finoman díszített szé­keknek és a nőies párnáknak kö­szönhetően ez a takaros étkező bővelkedik a francia stílusra oly jellemző jegyekben, főleg ha még kiegészítjük a látványt néhány gyertyával, csillogó asztalteríték­kel és egy színes ünnepi virág­kompozícióval.

Színek

A tompa fehér színű falak és a természetes szizálszőnyeg gyönyörű, semleges hátteret teremt. Ezzel a díszes, fehér székek is tökéletes összhangot képeznek, a mélykék asztalterítő és a gondosan összeválogatott helyes pár­nák pedig pink, piros és zöld szí­nükkel járulnak az összképhez. A virágmintájú szőtt pamutszövet tökéletes az egyszerű, ám ele­gáns látvány kialakításához.

Bútorok

A képen látható díszes kovácsoltvas székek eredetileg egy francia kávézóban álltak, azonban kifogástalanul mutatnak ebben az enteriőrben is. A telje­sen fehérre festett kovácsoltvas elemek könnyedek és elegánsan néznek ki, íves vonalvezetésük pe­dig sokkal finomabb, mint a tradi­cionális famodelleké.

A székek szemérmetlenül romantikus stílusának kihangsúlyozására az asz­talt egy teljesen egyszerű terítő borítja, így azok mintázata gyö­nyörűen látható. A terítő egyszínűségének és egyszerűségének köszönhetően a porcelán étkész­let és a poharak is nagyszerű hát­teret kaptak, mely meggátolja, hogy a helyiség túlzottan dagá­lyos és díszes legyen.

Padlóburkolat

Az olyan anya­gok, mint például a juta, a szizál vagy a tengeri fű, természetes és semleges megjelenésükből adó­dóan tökéletesen illenek egy ízlé­sesen kialakított enteriőrbe.

Asztallap

Az asztalt csodálato­san díszíti a családi örökségből visszamaradt antik étkészlet, il­letve a számtalan üvegkiegészítő valódi ragyogást és egyéniséget eredményez. A magas, elvéko­nyodó gyertyák meghitt légkört teremtenek, míg a borostyánból, rózsaszín és piros rózsákból összeállított virágdísz karácsonyi hangulatot kölcsönöz. Utolsó részletként a csiszolt asztali bo­rosüveg hozza vissza a régi világ varázsát ebbe a térbe, mely gyö­nyörűen tükrözi vissza és emeli ki a remegő gyertyalángok fényét.