Ötletek étkezőkhöz

Skandináv hangulatú étkező, hajópadlóval

Skandináv hangulatú étkező, hajópadlóval

Látvány

Van valami hűvös, skandináv hangulat a képen lát­ható étkezőben. A fehér bútorok­nak, a fehérre festett hajópadló­nak és a kockás függönyöknek köszönhetően a helyiség üde és romantikus enteriőrré válik.

Színek

A skandináv szobabel­sőket a sok-sok fehérrel ötvö­zött egyszerű színek jellemzik, s ezt adja vissza a képen látott enteriőr is. A fehér bútorok és a padló hűvösséget a falak egy kevés beige árnyalattal kevert törtfehér színe oldja. A függöny semleges tónusú, kockás mintá­zatával érdekessé tehetjük a he­lyiséget, általa a szoba nem tű­nik túl színtelennek, azonban nem túl hangsúlyos ahhoz, hogy egyből szembeötlő részletté váljon.

Bútorok

A skandináv bútorok általában elegánsak és formásak, éppen ezért a képen látható asz­tal és székek tökéletesen mutat­nak ebben a környezetben. Ezek a modellek eredetileg is fehérek voltak, azonban régi bútordarab­jaink néhány réteg fehér festék után új életre kelnek. A komód faragott vagy maratott ajtói, fiók­jai, illetve kerek fogantyúi klasszi­kus skandináv elemek.

Ablak

Az ablakon nagyszerűen néz ki ez az egyszerű, finom, koc­kás függöny. A tulajdonosok szándékosan hagyták az anyagot ilyen hosszan, mely gyönyörűen fodrozódik tovább a földön.

Kiegészítők

Nem kell minden üres teret feldíszíteni! Ebben a helyiségben a bútorokat és a ki­egészítőket gondosan összeválo­gatták és elhelyezték, így mind­egyik külön-külön is szemet gyönyörködtető darab. Ennek köszönhetően a tér is világos, il­letve rendezett marad. Az onta­lak és a gyertyatartó kifinomult ízlésről árulkodik, a finom, ágas-bogas mintázatú kék-fehér ét­készlet pedig a skandináv megje­lenést erősíti.