Ötletek étkezőkhöz

Határozott fe­kete-fehér és monokróm szín­összeállítás az étkezőben

Határozott fe­kete-fehér és monokróm szín­összeállítás az étkezőben

Látvány

Ennek a helyiségnek van valami jellegzetes, klasszikus varázsa, melyet a határozott fe­kete-fehér, illetve az erőteljes kék színfoltoknak köszönhet. Ezeket a grafikus részleteket oldja a fe­hér étkezőgarnitúra és a gyapjúszőnyeg lágy krémszíne.

Színek

Jelen esetben a tér kulcselemét a monokróm szín­összeállítás adja. Az ablakot ta­karó anyag és az ezzel megegyező grafikus, kínai életképet ábrázoló tapéta határozott külsőt kölcsönöz a szobának és a renge­teg fehérrel lendületes, üde hát­teret képez. Ha ez nem lenne eléggé szembetűnő felület, a fal alsó részét fedő faburkolat kék színe megoldja a problémát, valamint huncut, kortárs jelleget kölcsönöz a térnek.

Fal

Ez a megdöbbentő, kínai részleteket ábrázoló toile tapéta nem éppen a szerény lelkületű emberek számára készült. A min­ta nem csupán a tapétán jelenik meg, de a rolón is, mely így együtt megalkuvást nem ismerő, rendít­hetetlen összképet alakít ki. Ha tetszik az összkép, de egy kicsit erős a hatás, a tapétát mindössze egy kisebb falmélyedésben vagy a kéménytesten próbáljuk ki.

Bútorok

Az asztal és a székek modern és időtlen külsőről árul­kodnak. A székek gömbölyű for­mája és áttört mintájú támlája klasszikus eleganciát sugall, míg a lágy kék ülőfelületek tökéletes harmóniát képeznek a kék fal­burkolattal. A térben a fehér ét­kezőasztal sötét fatónusú fedlapja biztosít egy kis barátságos, meleg hangulatot. Az asztal lábai a végek felé enyhén elvékonyod­nak, minek köszönhetően könnyedebb légkör alakul ki.

Kiegészítők

A vázák, a kaspók, az étkészlet és a poharak egyér­telműen modern darabok, minek következtében a helyiség is kor­szerűbbé válik, továbbá ezek a tárgyak teremtik meg az egyen­súlyt a tradicionális elemekkel. A tapéta mintázatát egy hatal­mas tükör töri meg, a szokásos­nál nagyobb méretű vázák pedig érzéki és modern látványt kelte­nek. A porcelán étkészlet és a kék poharak egy kevés vidám­ságot biztosítanak, melynek hiá­nyában meglehetősen komoly lenne az összhatás.