Ötletek étkezőkhöz

Kortárs modern étkező

Kortárs modern étkező

Látvány

Ez az étkező kimeríti a modern stílus összes elemét: a székek eklektikus egyvelegétől és a pompás porcelántól egészen a sötét pala padlóburkolatig és a divatos, magas tárolóegységig. Ez egy olyan helyiség, mely egy­ben funkcionális és gyönyörű; íz­léses, de mégis visszafogott.

Színek

Az étkező színvilága ter­mészetes és kifinomult. A falak a lehető legvilágosabb szürke árnyalatot kapták, melyet boros­tyánszínű foltokkal tarkított, palaszürke padlóburkolat tesz hangsúlyossá. A bútorok feketék, fehérek, krém-, illetve barna szí­nűek, melyek a kiegészítők egyvelegén és a porcelán étkészle­ten köszönnek vissza. Ezek együttes, nyugtató hatása termé­szetes légkört teremt.

Bútorok

Honnan veszik az em­berek, hogy az étkezőasztal körül csak ugyanolyan székek állhat­nak? Jelen esetben ülőalkalma­tosságok keveréke igazolja ennek az ellentétét: két szokatlan formá­jú szék plasztikus megjelenésével és ellentétes színeivel biztosítja a tökéletes hatást. Ezeket egy másik, klasszikus formájú fehér székkel párosították, s mégis gyö­nyörűen megférnek egymás mel­lett a négyszögletű faasztal körül.

Polc

A képen látható étkező tá­gas, így bőven van hely egy ma­gas és robusztus polcos szekrény számára. A tér magasságát meg­határozó bútordarab a szoba füg­gőleges irányvonalát is kijelöli, minek következtében még hang­súlyosabbá válik az asztal és a fali polc vízszintes felülete. A hosszú fali polcon sorakozik a kerámia- és üvegtárgyak eklekti­kus gyűjteménye, ráadásul még tálalóasztalként is használható az étkezés folyamán.

Kiegészítők

Ebben az étkező­ben a csodálatos kiegészítők erő­teljes dekoratív hatást keltenek. A porcelánvázák, -tálak és -edé­nyek mind-mind a barna, a fehér és a krémszín tompa árnyalatai­ban jelennek meg, s így tökéletes összhangot képeznek a helyiség színösszeállításával, továbbá ér­dekes textúrájukkal fokozzák az összhatást. A gyümölcsöket áb­rázoló fénykép színt hoz a térbe, míg a mélyzöld lombozatú babérfa egy újabb, erőteljes függő­leges vonalat határoz meg.