Ötletek étkezőkhöz

Egyszerű és letisztult, fehér étkező

Egyszerű és letisztult, fehér étkező

Látvány

Ebben a fehér térben egy-egy színes folt élénkíti az összképet, és teszi fel stílusosan az i-re a pontot. A minimális mennyiségű bútor garantálja az enteriőr könnyedségét és nyitott­ságát, míg a színes kiegészítők karaktert adnak, továbbá meggá­tolják, hogy a szoba túlságosan egyhangú legyen.

Színek

A helyiség fehér falai és törtfehér PVC-burkolata semle­ges, friss hátteret alkot. Hogy azonban ne tűnjön túl egyhangú­nak és unalmasnak, két búzakék sáv fut magasan a falon. Ennek szélét először is kitakarták maszkolószalaggal, majd lefestet­ték a kialakult csíkokat. Ennek kö­szönhetően a tér szélesebbnek tű­nik, és csökkent folyosó jellege. Ugyanez a kék árnyalat látható az asztalterítőn is, míg a cseresznye­piros párnák és kiegészítők kelle­mes kis színfoltokként szóródnak szét a helyiségben.

Bútorok

Még a legegyszerűbb asztal is elegánsabb lesz egy csinos asztalterítő segítségével. Az ilyen huncut, pöttyös mintájú anyag nagyszerű pénztárcakí­mélő választás, mely kihozza a maximumot az olcsó, jobb na­pokat látott asztalból is. Az asz­talt elfordították, hogy tökélete­sen kitöltse a teret, kellemes hangulatot teremtsen és a csa­lád könnyebben körbeülje.

A fe­hér, összecsukható székeknek köszönhetően a helyiség na­gyobbnak és világosabbnak tű­nik. A drága mennyezetvilágítási rendszer helyett egy székre állí­tott asztali lámpa biztosít vissza­fogott hangulatvilágítást az étke­zések folyamán.

Tárolási lehetőségek

A magas, fiókos szekrény tökéletesen ki­használja a teret, s magassá­gával megszünteti a helyiség hosszú, szűk összhatását. A szekrény tetejére egy halom retro stílusú kellék került, míg a szakácskönyvek a fali polcon állnak szép sorjában. A gyűjte­ményt helyes fémdobozok teszik teljessé.