Ötletek étkezőkhöz

Könnyed és meleg légkörű étkező

Könnyed és meleg légkörű étkező

Látvány

A képen látható étkező világos és könnyed légkörét a meleg földtónusok, a csupasz fafelületek és a karamell színű bőrgarnitúra kombinációjának köszönheti. A modern, csővázas székek mellett az egyszerű asztal pillanatok alatt stílusos eleme lett a helyiségnek, míg a hatalmas ablakon beáradó fény következ­tében ez az amúgy is egyszerű tér még nyugodtabbá válik.

Színek

A földszínű, tompa árnya­latokkal nagyon könnyű együtt él­ni. Nem nyomasztanak, mégis megfelelő hangulatot teremtenek – nyugodt, meleg és világos at­moszférát. Az alaptónust a csu­pasz fa padlólapok és az ajtó lágy mézszíne adja meg. Ez a meleg, természetes hatás a falak halvány homokszínében és gombaárnya­lataiban tovább folytatódik.

Bútorok

Ebben a helyes kis en­teriőrben meglehetősen kicsi a hely, ezért a bútorokat is a mi­nimálisra korlátozták. A tér az asztalnak és az egyszerű vonal­vezetésű bútoroknak köszönhe­tően szellős marad – az asztal vékony lábai miatt az összkép visszafogott, azonban a modern bőrszékek már kortárs hangot üt­nek meg. A kémény mélyedésé­ben egy kisebb bútordarab lelt otthonra, melyen nagyszerűen elfér egy magnó is, s így lágy ze­ne kíséretében költhetjük el va­csoránkat.

Padlóburkolat

Az eredeti fenyő padlólapokat visszacsiszolták, majd újból felületkezelték, minek következtében a burkolat strapa­bíró és meleg hatású lett. A teret színes kelimszőnyeg élénkíti fel, mely egyben meghatározza az étkezőasztal helyét is. Ez az apró részlet egy kis mintát és még több természetes színt kölcsönöz ennek a békés helyiségnek.

Ablak

Az áttetsző, széles pán­tokkal felfüggesztett függöny nagyszerűen mutat az ablak előtt, s mindemellett rengeteg termé­szetes fényt enged be, még félig behúzott állapotban is. A ková­csoltvas függönyrúd, illetve az ol­dalsó függönyfogó stílusos és modern részlet, mely harmóniá­ban áll a vascsillárral is.