Ötletek étkezőkhöz

Takaros, fehér étke­ző tiszta és szerény összképpel

Takaros, fehér étke­ző tiszta és szerény összképpel

Látvány

Ez a takaros, fehér étke­ző tiszta és szerény összképet su­gall. A hatalmas francia ablakok­nak köszönhetően nagyon sok természetes fény árad be a szo­bába, és a fehér falak, bútorok és az étkészlet – nagyszerűen ki­használva ezt – nyugodt, üde lég­kört teremtenek.

Színek

A néhány piros színfolt­tal tarkított friss, fehér összeállí­tás határozott, világos irányt mu­tat. A mintás párnák és a fehér bútorok skandináv légkört te­remtenek, míg a finom virágmo­tívumokkal díszített függöny egy kevés piros és zöld színfoltot hoz a térbe, de nem nyomja el annak egyszerűségét.

Bútorok

A székeknek és az asz­talnak eredetileg sötét fatónusa volt, azonban egy kevés selyem­fényű fehér festék üdébbé vará­zsolta őket. Az asztallap így nagyszerűen visszaveri a fényt az egész helyiségben, melytől még világosabbnak tűnik. A székek jó­val kényelmesebbé és stílusosab­bá váltak a piros és fehér nyomott mintás anyagnak kö­szönhetően, melyeket néhány szalaggal erősítettek a helyükre. Ettől a székek még finomabb és nőiesebb külsőt kaptak, s ez pont megfelelő ebben a légies környe­zetben.

Padlóburkolat

A padlóburkolat igazán világosabbnak mutathatja a teret. Válasszunk valamilyen halvány árnyalatot, ami vissza­tükrözi a természetes és mester­séges fényt az egész étkezőben. Jelen esetben egy környezetba­rát, ellenálló anyagot, a bambuszt használták padlóburkolatnak, mely elég kemény, és fantasztiku­san néz ki – ideális olyan terekbe, ahol nagy a sürgés-forgás.

Ablak

Ebben a környezetben, ami világos és üde, nem mutat­nának jól a nehéz, súlyos függö­nyök. Az ablak hatalmas, így sok anyagra van szükség, ha teljesen be szeretnénk húzni. Azonban, ha az ablak a kertre néz, nem kell függöny, mely kizárja a kí­váncsi tekinteteket. Egy ilyen vékony, finom textília éppen ide­ális, pont elég meghittségét biz­tosít, ráadásul lágy, finom mintá­zatot hoz ebbe a többnyire fehér enteriőrbe.