Ötletek konyhákhoz

Konyha – korszerű és retro stílussal

Konyha - korszerű és retro stílussal

Látvány

Ez a konyha eredetileg jellegtelen, ám funkcionális helyi­ség volt. Néhány ötletes trükkel azonban színes, ultramodern en­teriőrré változott, ahol a korszerű találkozik a retro stílussal.

Színek

Egy konyhában sohase féljünk az erős színektől – hasz­náljuk bátran sok fehérrel, így nem ronthatjuk el. Az egykor szürke konyhabútor egy alapozó réteg után élénk selyemfényű zöld festéket kapott. Ennek ki­hangsúlyozására és a maximáli­san tiszta környezet kialakítása érdekében a falakat fehérre fes­tették, továbbá fehér PVC padló került a földre.

Munkafelület

A rozsdamentes acél munkapult modern és ipari jellegű. Felülete kemény és hőál­ló, így egyből rárakhatjuk a forró edényt is. Viszont könnyen karco­lódik, és a zsíros ujjak is nyomot hagynak a felszínén. A rozsda­mentes acélpultot legpraktiku­sabb puha ronggyal tisztítani, és időnként egy kevés babaolajjal átkenni, hogy szép fényes maradjon. Ezt a konyhapultot valójában nemesacéllal vonták be – ami öt­letes módja a már meglévő pul­tok korszerűsítésének.

Cseppfelfogó felület

A képen látható helyiség túl steril mivoltá­nak elkerülése végett a cseppfel­fogó felület karakteres megjele­nésével operáltak. A furcsa felület kialakításához kerámia­csempékből vágtak le három- és négyszög alakú darabokat, me­lyeket később szabálytalan elren­dezésben ragasztottak fel a falra. Azonban legyünk óvatosak a fu­gazas folyamán, mivel a csempék széle éles lehet.

Kiegészítők

A munkapultot nem zsúfolták tele a tulajdono­sok, így mindenki csodájára jár­hat a gyönyörű acélfelületnek. Csupán néhány, gondosan összeválogatott darab, például az 50-es éveket idéző kék kenyérpi­rító és az attraktív megjelenésű, antik mérleg növeli az összha­tást, amely jól mutat a tiszta vo­nalak és az üde színösszeállítás mellett.