Ötletek konyhákhoz

Meleg, egyszerű és rusztikus konyha

Meleg, egyszerű és rusztikus konyha

Látvány

A meleg, rusztikus és egyszerű összhatását a képen lát­ható konyha a lehető legkisebb költségvetés mellett érte el. Az ajtók új burkolatot kaptak, a fala­kat átfestették, továbbá elegáns, új fogantyúk kerültek a konyha­bútorra, minek következtében teljesen megváltozott a helyiség hangulata.

Konyhabútor

A régi, kopott konyhabútor átfestése vagy új anyaggal való borítása legalább olyan hatékonynak bizonyul, mintha lecserélnénk, és mind­emellett jóval olcsóbb megoldás. Jelen esetben vékony faszegek­kel erősítették fel a horonycsa­pos faléceket a régi ajtókra (a vastagabb szegecsektől a fa vé­letlenül szétrepedhet). A fára csavarozott modern fogantyúk rusztikus látványt kölcsönöznek az ajtóknak.

Polc

Ha van elég helyünk a kony­hában, a tárolásra és kiállításra egyaránt használható nyitott polcrendszer tökéletes megoldás. Egyrészről megtöri a konyhabútor folytonosságát, másrészről pe­dig felsorakoztathatjuk rajta ked­venc tárgyainkat, ami nagyszerű lehetőség némi szín és egyedi karakterek bevezetésére. Erre az elemre először egy alapozó réteg, majd törtfehér, selyemfényű festékréteg került.

Cseppfelfogó felület

Egy kony­hában nem feltétlenül szükséges, csupán ajánlott a mosogató mö­gött a cseppfelfogó falburkolat, mivel jelenléte megóvja a falat a vízcseppektől. Itt a munkapult függőleges meghosszabbítása borítja szűk sávban a falat, mely védi a munkafelület és a fal kö­zötti illesztést, továbbá részleges védelmet biztosít a kisebb kifröccsenésekkel szemben.

Kiegészítők

A fa tányérszárító rács tökéletesen illik a konyhabú­tor faajtóihoz, mindemellett megtartja a helyiség természetes és organikus összképét. A kék szélű fehér tálak és tányérok egyszerűek és modernek, minek kö­vetkeztében az összhatás friss, korszerű és egyszerű marad.