Ötletek konyhákhoz

Élénk, retro stílusú egyszerű konyha

Élénk, retro stílusú egyszerű konyha

Látvány

Az ötvenes éveket idéz­vén ez a konyha tökéletesen visszaadja a kor hangulatát. A helyi­ség karakterét az élénk színek, az egyszerű konyhabútor és a szám­talan, antik stílusú kiegészítő biz­tosítja, míg az olyan korszerű részletek, mint például a gyü­mölcsfacsaró, adják a látvány kortárs hangulatát.

Színek

Ez az enteriőr egész nap fényárban úszik, így tökéletes az erőteljes, üde színek számára. Az élénk almazöld életre kelti és egyéniséget kölcsönöz a térnek, míg a világos konyhabútor, vala­mint a halványkék munkafelület kontrasztot képez. Az összképet a nagyszámú, színgazdag kony­hai felszerelés egészíti ki, mely nagyszerűen tárja elénk az ötve­nes évek atmoszféráját.

Tűzhely

A mai kor divatja a be­épített tűzhelyeket és főzőlapo­kat részesíti előnyben, azonban kereskedelmi forgalomban vagy vásárokon találkozhatunk szám­talan formatervezett, szabadon álló modellel is. Megvan az az előnyük, hogy bármikor áthelyez­hetők, és akár magunkkal is vi­hetjük, ha elköltözünk. A képen látható tűzhelyet a tökéletes retro hangulat kialakítása miatt válasz­tották, mely mindemellett tökéle­tesen illik ebbe a térbe.

Konyhabútor

A konyhát sok esetben a már meglévő vázszer­kezetre erősített munkafelülettel és ajtófrontokkal korszerűsíthet­jük. Ez meglehetősen egyszerűen, gyorsan és könnyen kivitelezhető, ráadásul pénzt is megtakarítha­tunk egy teljesen új konyhaszek­rény beépítéséhez képest.

Kiegészítők

A falak színe és a konyhabútor által kialakított hatást a kiegészítők teljessé tehe­tik, vagy abszolút leronthatják. Itt a színes zománcáruk, az ötvenes évek stílusát magukon viselő konyhai eszközök, továbbá egy vagy két poszter erősíti az ötve­nes évek hangulatvilágát. Az ap­ró-cseprő dolgokat a konyhabú­tor rejti, hogy az előbb említett feltűnő hangulati elemek érvé­nyesülhessenek.