Egészséges otthon

Rendezd be otthonod a feng shui szerint

Otthonod dekorációja szorosan összefügg szellemi és testi egészségeddel. Ez igaz. Otthonod elrendezése és kialakítása jelentős hatást gyakorolhat a fizikai és érzelmi energiáidra. Ha káoszban élsz, otthonod rendezetlen és zsúfolt, azt meg fogod érezni és csak további stresszt okoz. Ezért alkalmazzák sokan a feng shui alapelveit.

Alapvetően a mi univerzumunkban mindent két ellentétes, egymással kapcsolatban álló erő alkot: yin (nőies, vagy passzív, energia) és yang (férfias, vagy aktív, energia). Egyensúlyt teremthetsz otthonodban azzal, ha a színek, fények és hangok segítségével egyensúlyba hozod a nyugalmat és élénkséget.

Hogyan csempészd be a Feng Shui-t otthonodba

Konyha: A melegség és társasági élet színtere. Használj hangsúlyos színt, mint például a sárga, hogy ezzel is elősegítsd a melegség érzetét és a társasági életet az ételek előkészítése közben. Ösztönözd a pozitív energia áramlását különböző lámpatestek segítségével. Szabadulj meg minden felesleges konyhai eszköztől.  A munkalapnak rendezettnek kell lennie.

Termessz friss fűszernövényeket az ablakpárkányon és győződj meg róla, hogy konyhádat természetes fény világítja meg.

Hálószoba: Feledkezz bele az érzékiségbe

Szabadulj meg az ágy alatti tárolótól, hogy ezzel is támogasd az energia áramlását alvás közben. Szín: Próbáld ki a nyugtató zöldet vagy csokoládébarnát a hálószobában, hogy megteremtsd a nyugalom és érzékiség egyvelegét. Helyezd az ágyat távol az ajtó közvetlen vonalától és helyezz a két oldalára éjjeliszekrényt.

Távolíts el minden felesleges stimulációt, mint a TV vagy számítógép. Bölcsen válassz képzőművészeti alkotást: Csak olyan darabokat használj, melyeket szeretnél, ha visszatükröződnének saját életedben.

Nappali: Kellemes, közeli és intim hangulat

A legnagyobb kanapét helyezd el a falnak támasztva a megfelelő stabilitásért, a többi ülőalkalmatosságot pedig tedd az ablakokhoz. Szín: Fesd ki semleges színekkel a kellemes hangulat érdekében és élénkítsd fel egy kis pirossal a gazdagságért. A szoba ne legyen magasabban, mint az étkező. A szoba legyen normál alakú, ne túl nagy, ne túl kicsi.

A szobának az elevenséget kell tükröznie, ennek érdekében használj a lakberendezés során minél több élő növényt, vágott virágot és fényvisszaverőként tükröket. Vess véget a rendetlenségnek (ez főleg a gyerekjátékokra vonatkozik). Tüntesd el őket bölcsen, beépíthető tárolókkal és polcokkal.

Étkező: Tápláld tested és kapcsolataidat egyaránt

Egy kristálycsillár fényt áraszt, de opálos annyira, hogy felpezsdítse a lassabb tempójú étkezéseket. Szín: Használd az égszínkéket vagy a krém élénkebb színeit a nyugalom és táplálás érdekében. A változatos textúra a kulcs!

Használj jó minőségű asztalterítőket és függönyöket a hangok elnyeléséhez és az intimitáshoz. Legjobb, ha kerek, ovális vagy nyolcszögű étkező asztalt választasz és a szoba közepén helyezed el. Két ajtó az étkezőből elősegíti a pozitív energia áramlását. Akassz az étkező falára tájképeket és tükröket.

Bejárat: A vitalitás és a jólét színtere

A bejáratnak jelentőségteljesnek kell lennie: egy élénk színű lábtörlő vagy egy erőteljes kisasztal megfelel a célnak. A bejárati ajtó legyen a legnagyobb és legkarakteresebb ajtó otthonodban.

Szín: Fontold meg a fehér falakat és a bejárathoz az olyan merész színeket, mint a piros, a vitalitás jegyében. Az előszoba hívogató hangulatának megteremtése érdekében akassz fel tükröt, lehetőleg az ajtó vonalától távol eső ponton. Használj ragyogó fényű világítást az ajtótól néhány lépésre. Győződj meg arról, hogy az ajtó teljesen kitárható, ezzel beengedve az energiát és jólétet az otthonodba.

Rendezd be otthonod a feng shui szerint


Forrás:
protektor-festek.hu/hogyan-csempeszd-be-a-feng-shui-t-otthonodba-infografika/