Ötletek konyhákhoz

Nyugodt és kellemes konyha, meleg színekkel

Nyugodt és kellemes konyha, meleg színekkel

Látvány

Ez a nyugodt, kellemes konyha barátságos és közvetlen hangulatot áraszt. A meleg szí­nekre festett testes konyhabútor, egy robusztus tűzhely és a me­legséget árasztó fa padlóburkolat keveréke szabadon álló, ad hoc jellegű összeállítást sugall.

Színek

A lágy krémszínű falakat telt, vörösesbarna konyhabútor­ral párosították, minek következtében vidéki stílusúvá válik a tér. A sötét padlóburkolat és a hatal­mas étkezőasztal gyönyörűen harmonizál egymással, míg a pa­la cseppfelfogó hátfal mélyszürke színe újabb természetes, rusztikus árnyalatot jelenít meg a térben.

Konyhabútor

Bár a testes, ám egyszerű formájú konyhabútor beépített elem, mégis nyugodt, szabadon álló hatást kelt. Az egy­szerű, horonycsapos falapokból álló bútor ajtóit hatalmas, fekete csuklópántokkal szerelték fel, ami újabb rusztikus elemként je­lenik meg. Az otthon összeállított konyhabútor mélyebb, mint a ha­gyományos elemek, minek kö­vetkeztében nagyobb a tárolókapacitása és a tetején kialakult munkafelület is. Ez különösen nagyszerű, ha a munkapult olyan kiváló minőségű, mint a képen is látható.

Tűzhely

Aki imád főzni, az bizo­nyára nem tudna ellenállni egy ilyen professzionális tűzhelynek. A hatalmas sütő a nagy belső tér­rel, a számtalan hőmérsékletsza­bályozó gombbal és az erőteljes fogóval a komolyabb konyhák legfontosabb eleme. Ez a tárgy központi szerepet játszik, és ha­talmas, a családias hangulaton túlmutató dimenziókkal ruházza fel a szobát, azonban ez a gigan­tikus tűzhely szélsőséges arány­tévesztés lenne egy szűk kis konyhában.

Cseppfelfogó felület

A csepp­felfogó hátfalon használt pala szokatlan választásnak tűnhet, holott tökéletesen illik ehhez a rusztikus enteriőrhöz. A pala hőálló, de egyben elég nehéz is, ezért felrakásánál mindenképpen kérjük ki egy szakértő vélemé­nyét. A kifröccsent foltokat azon­nal töröljük le a felületéről, mivel ez az anyag enyhén porózus, így a folt nyomot hagyhat a felszínén.