Belsőépítészet

A konyha, ahol jól érezzük magunkat

A konyha berendezése egyáltalán nem egyszerű feladat, ugyanis ez a helyiség meghatározó fontosságú. Otthonunknak legyenek egyedi vonásai, különbözzön más lakásoktól. Ehhez szükség van ötletekre, kreativitásra, s arra hogy örömünket leljük abban, ha saját elképzeléseinket megvalósítjuk.

Mire ügyeljünk a konyhabútor vásárlásánál?

  • Részesítsük előnyben a neves gyártók termékeit, melyeket évekig megtalálunk a piacon.
  • Abban a szaküzletben, vagy áruház szakosztályán vásárol­junk, mellyel kapcsolatban saját magunknak, rokonunknak, szom­szédunknak vagy barátunknak kedve­ző tapasztalatai van­nak. Alaposan ve­gyük szemügyre, hogyan prezentálják a bútorokat. Válto­zatosan, ízlésesen, alaposan? Esetleg fantáziátlanul, fi­gyelmetlenül?
  • Felelősséget vál­lal az üzlet a termé­kért, a szállításért, a szerelésért, megfele­lő az ügyfélszolgálata?
  • Kérdezzünk rá, mely kiegészítőket és készülékeket tartalmaz­za a végső ár, s melyeket nem?
  • Lehetőség van-e arra, hogy a szakember egyeztessen a kivi­telezővel, a villanyszerelővel, a burkolóval, a festővel?
  • Rendelkezik-e az üzlet megfelelő referenciákkal?

Ha konyhánkat sze­retnénk berendez­ni, kezdjük igénye­ink részletes megfogalmazá­sával. Ehhez tudnunk kell, mely termékek és megoldá­sok elégítik ki leginkább igé­nyeinket.

Íme egy példa: senki nem szeret hosszasan álldogálni, ám szívesen főzünk, látjuk el családtagjainkat, fogadunk vendégeket. Mire van ahhoz szükségünk, hogy a konyhai munka nagy részét ülve is el tudjuk végezni? Ha szeret­nénk, hogy a munkavégzés­hez szükséges valamennyi esz­köz és kellék kéznél legyen, alaposan vegyük szemügyre a különböző gyártók konyha­bútorait, s hasonlítsunk össze minden, a munkaszervezés, a tárolás és az áttekinthetőség hatékonyságát befolyásoló részletet.

Konyha

A galéria alatti terület kihasználatlan volt. A felújításkor a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy erre a helyre világos bükk konyhabútort építenek be.

A kényelmes és kellemes konyha kialakítása nem korlátozódik az egyébként ter­mészetesen lényeges és nél­külözhetetlen konyhai tech­nikára.

Konyha

A helyiség hangulatához igazított konyhabútor, magas fényű, fehérre lakkozott, gondosan megmunkált frontelemekkel, réz fogantyúkkal.

Konyha

A szigetként álló étkezőpult oldalfalán és esztergált oszlopain jól látható a hagyományos kézi munka szépsége.

Sokak számára a konyha a lakás olyan pontját jelenti, ahol az időt kellemesen tölthetik el, a fogásokat együtt készíthetik el, közben beszélgetnek, viccelődnek, egyszerűen jól érzik magukat. Mozgalmas családi együttlétre nyílik lehetőség, a konyha olyan helyiség lesz, ahol a családtagok összejönnek, a lakás egyik központi részévé válik. Ennek természetes következménye, hogy a konyhabútor stílusa, anyaga és színe által megha­tározott hangulat sokkal na­gyobb szerephez jut, mint amikor a konyha egyszerűen a főzés helyéül szolgált.

Konyha

A jó minőségű frontelemek – a dekorlaptól függően -18-19 mm vastagok. A modell különféle színű frontelemekkel kapható

Nem véletlenül közked­velt a vidéki hangulatú kony­ha, a nosztalgikus illetve, a mediterrán vagy más stíluselemekkel ötvözött berende­zés, amely a kellemesen el­töltött szabadságainkra emlé­keztet bennünket. Már a kony­habútorok fantázianevei is sejtetik a modellek karakterét, az általuk teremtett han­gulatot.

A kínálat rendkívül széles, megtaláljuk a klasszikus és a modern modelleket is. Ha fe­hér, csillogó felületű konyha­bútort szeretnénk, éppúgy rá­találunk, mintha színes kom­binációra vágyunk: cseresznye citromsárgával, zöld és barnásvörös a juhar vagy a tiszta fa természetes színével, világos tiszta fa óceánkékkel. Szinte minden gyártó többfé­le színben kínálja modelljeit.

Konyha

A konyha színvilágát az égerfából készült frontelemek határozzák meg. Praktikus a kiugró reggeliző-pult.

Ha az asztalos művészet megszállottjai vagyunk, épp­úgy találunk megfelelő bútort, mintha a finom részleteket ér­tékeljük, például azt, ahogy a bútor függőleges profiljaiban a fény nem vet árnyékot.

Ahhoz, hogy megtaláljuk azt a konyhát, amely minden családtag igényét maradékta­lanul kielégíti, a kínálat ala­pos megismerésére van szük­ség. Ne sajnáljuk rá az időt!

 

Vidékies hangulat

A vidékies hangulat titka a kézi készítésű díszítőelemek egyedi kombinációjában rejlik. A vidéki hangulatú konyhák készítésére szakosodott gyártók kiváló minőségű termékeket kínálnak.

Vidékies hangulat, nagy étkező

A vidéki konyha elengedhetetlen kellékei a nagy méretű étkezőasztal, a kényelmes székek vagy sarokétkező, melyek elsősorban fenyőből készülnek.

Kényelmesen, akadályok nélkül

Önállóságunk attól függ, mennyire tudjuk segítség nélkül hasz­nálni lakásunkat. Nem kell kifeje­zetten mozgássérültek számára kialakított konyhára gondolnunk, „egyszerűen” a tervezésnél figye­lembe kell venni a felhasználó igényeit és olyan megoldást kell találni, amely megfelel a megren­delőnek és akadálytalan konyhai munkát tesz lehetővé.

Aki toló­székbe kényszerül, annak megfe­lelően alacsony főzőlapra, mun­kaasztalra és mosogatóra van szüksége. Arra is oda kell figyel­ni, hogy a tolószékes forduláshoz szükséges, kb. 1,50 méteres sza­bad tér rendelkezésre álljon.

Akadálymentes konyha

1.: Akadálymentesen használható konyha összképe. 2.: A kihúzható asztallap alá begurul a tolószék, ami a faliszekrényekhez könnyű hozzáférést biztosít. 3.: Kerámialapos tűzhelyen biztonságosan főzhetünk.

Ha a konyha berendezéséhez még több információra van szükségünk, lapozzunk fel szakfolyóiratokat, látogassuk meg a szakvásárokat.