Ötletek konyhákhoz

Üde fehér konyhabútorok és hajópadló kombinációja

Üde fehér konyhabútorok és hajópadló kombinációja

Látvány

Az itt látható üde fehér konyhabútor lecsiszolt és újrafes­tett hajópadlóra került, mely tisz­ta, szabad hátteret képez. A számtalan helyes, rusztikus stí­lusú kiegészítő érdekességet és színt hoz a térbe.

Színek

Ebben a konyhában a színek frissek és ragyogóak. A fehér konyhabútor és konyhai eszközök, a halványkék hajópad­ló és a fehér falak egyszerű, vilá­gos és térnövelő hatású kombi­nációt alkotnak. A színeket a csinos korsók, fémdobozok és tálak jelenítik meg. A padlóbur­kolat halványkék árnyalata újra felbukkan a retro stílusú hűtő­szekrényen, mely újabb pasztell színfolttal gazdagítja a helyiséget.

Konyhabútor

Ez a konyhabútor szerény és dísztelen, így magát a konyhát is nagyobbnak mutatja, s enyhén rusztikus stílusával sem töri meg a szobabelső egyszerű­ségét. A fal végénél felszerelt nyi­tott fali polcok a lehető leghatéko­nyabban használják ki azt a helyet, mely amúgy kicsi lenne egy be­épített szekrényelemnek. Otthont adnak a gyönyörű porcelánoknak.

Padlóburkolat

A régi hajópad­ló púderkék színű festékréteget kapott, melytől kedves, mégis praktikus padlófelületté vált. Manapság már számtalan szín­ben vásárolhatunk speciális padlófestékeket, de egyszerűen felvihetünk a fára néhány réteg színes festéket is, melyet vége­zetül tartós akrillakkal védhe­tünk meg. Azonban ne feledjük, hogy a halvány padlón meglát­szik mindenféle folt és karcolás, ezért sokkal nagyobb odafigye­lést igényel, mint a sötétebb burkolatok.

Kiegészítők

A részletek tökéle­tes kombinációja biztosítja a ké­pen látható konyha rusztikus stílusjegyeit. Az egyszínű falon az antik óra üt meg retro hangot, míg a tálak és a kék-fehér porce­lán a vidéki kúriák stílusát idézik. Egy másik kulcsszerepet játszó rusztikus elem a régi kenyértartó fémdoboz. Eredeti darabokért kutassuk fel a környékbeli régi­ségkereskedéseket, használtcikk­kereskedőket, vásárokat, bár mostanában számtalan üzletben vásárolhatunk hasonló stílusú újonnan gyártott tárgyakat.