Ötletek nappalikhoz

Egyszerű, nyugodt, napsütéses nappali

Egyszerű, nyugodt, napsütéses nappali

Látvány

Ez az egyszerű nappali nyugodt, napsütéses kép érzetét kelti bennünk. A semleges falak által nyújtott egyszerű hátteret és a beáradó természetes fényt még vidámabbá teszi a mályva­színű pléd, a melegséget árasztó sárga kanapé és néhány színes műalkotás.

Színek

A falak egyszínű és hal­vány árnyalatot kaptak – mivel azonban a hatalmas ablakok ren­geteg fényt engednek be, a vilá­gosság fokozásához nincs is szükség a színek hatására. A fa meleg, mézszín tónusa rusztikus, természetes érzetet kelt, míg a sárga és kék kanapé a mályva­színű pokróccal klasszikus szín­összeállítást idéz.

Bútorok

Semmi hivalkodó nincs a szobában, ezért kelt olyan ké­nyelmes, otthonos érzést. A két egyszerű, ám erőteljes színű ka­napé bőséges helyet nyújt a pihe­néshez. A többi bútordarab sem dagályos stílusú: a kávézóasztal karcsúan elegáns, a szék rusztikus eleganciát sugároz íves vonalvezetésének és fonott ülőlapjának köszönhetően, egy beépített szek­rény diszkrét helyéül szolgál a videónak, és a kosarak is sok kis ap­róságot elnyelnek. A tér nem zsú­folt, így a szoba fő vonzereje a napfényes könnyedség.

Műalkotások

Néhány okosan megválasztott, színes műalkotás feldobhatja a szoba összképét. Itt a semleges falak és a díszítőele­mektől mentes bútorok tökéle­tes hátteret teremtenek a két színgazdag poszternek. A keretek tökéletes harmóniát képeznek a többi faelemmel, így jobban be­lesimulnak az összképbe, míg a képek a maguk vibráló piros, sárga és zöld színeivel fokozzák az összhatást. Ha meguntuk az épp aktuális elrendezést, változtassuk meg a képek helyét, vagy cserél­jük fel egymással – ez könnyen megoldható, és azonnal megvál­toztatja a szoba hangulatát.

Padlóburkolat

Egy semleges szín-összeállítású, natúr padlóbur­kolattal borított helyiségbe színt és melegséget vihetünk be a sző­nyeg segítségével. Mivel ez a föl­dön van, a világos mintázat és az erős színek nem tűnnek ki úgy, mint a festett falak esetében, így bátran választhatunk élénkebb színű darabot is.