Ötletek nappalikhoz

Szűkös térben berendezett nappali

Szűkös térben berendezett nappali

Látvány

Bár szűkös a tér, itt ez mégsem jelent akadályt a kényel­mes bútorok és dekoratív aprósá­gok számára, melyek tengernyi bájjal és karakterrel ruházzák fel a helyiséget. A természetes, szö­vött anyagok jól illenek az egy­szerű fehér karosszékhez, míg a csíkos függönyök és a szín­gazdag festés levegős, nőiesen lágy érzést kelt.

Színek

A pasztellszínek töké­letes választásnak bizonyultak ebben a nappaliban. A falak halványzöld árnyalatot kaptak, míg a könyvszekrény és a kan­dalló körüli rész inkább menta­zöld színű. A bútorok halvány­kékek, továbbá a természetes szövetek lágy mézszínében pompáznak, melyet a függö­nyök és párnák friss pasztellszí­nei fűszereznek meg.

Bútorok

A krémborítású karos­székek és fonott bútorok egyvele­ge a nyugodt, vidéki élet hangula­tát hozza a szobába. Még a tévé is egy öreg fonott kosáron áll, a lépcső alatti apró kis beszögellés pedig éppen elegendő az újságos kosárnak, illetve egy kis ké­kesszürke színű fiókos komódnak.

Kandalló

A fehér festékkel kezelt kandalló fényesebbnek, élénkebb­nek tűnik, és jobban belesimul az élénk összképbe. A kandallót kör­beölelő új fakeret a könyvszek­rénnyel azonos mentazöld színt kapott. A párkány remek helyéül szolgál számos fényképnek és üd­vözlőlapnak, melyek színesítik az összképet, míg a felette függő ha­talmas tükörnek köszönhetően tá­gasabbnak tűnik a tér.

Padlóburkolat

Az olcsó, tartós használatra alkalmas laminált padló elegánssá varázsolja a szo­bát és természetes hátteret nyújt. A fa hatású burkolat jól illeszke­dik a rusztikus enteriőrbe, továb­bá higiénikus és könnyen tisztán tartható – csupán elő kell venni a szemétlapátot és a seprűt, és máris eltűnt a kosz.