Ötletek nappalikhoz

Meleg és kellemes légkört kialakító narancs, sárga és vörös árnyalatok a nappaliban

Meleg és kellemes légkört kialakító narancs, sárga és vörös árnyalatok a nappaliban

Látvány

Bár a képen látható tér egy konyha-étkezőre nyílik, még­is tisztán elhatárolódik tőle. A meleg és kellemes légkört kialakító narancs, sárga és vörös árnyalatok határozottan elvá­lasztják a nappalit a világosabb és halványabb helyiségtől.

Színek

A falak ragyogó sárga ár­nyalata csupán a képtartó lécig terjed, a felette lévő részt világo­sabb árnyalatúra festették. Ettől a szoba világosabbnak, és az elvá­lasztó vonaltól tágasabbnak hat – a vízszintes vonalak minden eset­ben növelik térérzetünket. A sárga melegségét a telt terrakotta és kék szőnyeg, a fa padlóburkolat és a számtalan cseresznyepiros dísz­párna is magán hordja.

Bútorok

Egy pár kanapé nyu­godt légkört teremt, és kényel­mes ülőhelyet biztosít az egész család számára. A legnagyobb kanapé hátat fordít a konyhának, így aki itt ül, az a nappali felé néz, és nem zavarja a teljesen más hangulatú helyiség látványa.

Padlóburkolat

Az utóbbi évti­zedben újból divatos lett a natúran felületkezelt, régi hajópadlók lerakása. Itt a talpnak kemény fe­lület hatását és megjelenését egy nagy, klasszikus mintájú szőnyeg oldja. Ezt a fajta szőnyeget könnyebb tisztán tartani, mint a pad­lószőnyegeket, hiszen mindössze csak jól ki kell ráznunk vagy po­rolnunk őket.

Kiegészítők

A színes párnák azonnal magukra vonják figyel­münket, s a kanapé még ellenállhatatlanabbá válik általuk. Hogy a sárga felületek jobban érvénye­süljenek, a műalkotásokat itt mi­nimális mennyiségűre korlátoz­ták, azonban a mennyezetről lelógó, trópusi halak egy kis vidámságot hoznak a térbe – nagy­szerű lehet pihenés közben a fe­lettünk lengedező halacskákat nézegetni.