Ötletek nappalikhoz

Orgonalila és élénkpiros színek a nappaliban

Orgonalila és élénkpiros színek a nappaliban

Látvány

A képen nem éppen egy megszokott színkombinációt látunk, azonban itt az orgonalila és az élénkpiros tökéletes egyen­súlya briliáns összhatást eredmé­nyez. A dudoros felületű anyagok és a bolyhos kiegészítők textú­rát, míg a hatalmas kandalló egyedi stílust kölcsönöz a helyi­ségnek.

Színek

A falak lágy orgonalila árnyalatát a kanapé és a szőnyeg teltebb levendulaszínével párosították. Ezeknek a púderszínű fa­laknak a sötét fabútorok biztosí­tanak klasszikus hangulatot, míg a kisebb adagokban alkalmazott vörös foltok élénk kontrasztot te­remtenek, továbbá energiával töltik meg a szobát.

Bútorok

Ez a néhány megszo­kott és megbízható nappalibútor jól mutat ebben az enteriőrben. Egy kényelmes, lekerekített for­májú kanapé, egy egyszerű, sö­tét, fa dohányzóasztal és a falfül­kében egy csinos konzol (mely ideális helyet biztosít egy lámpa és néhány kedvenc számára) a klasszikus kombinációt erősíti. Ezeknek köszönhetően a helyi­ség ízléses, otthonos; kényelmes és praktikus is egyben.

Kandalló

Ez a kandalló íves már­ványszegélyével, fém tűzkosarával és az ezt keretező, fém díszperemmel hatalmas méretű. Megnyerő külsejével a nappali klasszikus összhatását növeli. Hosszú párkánya otthont ad kü­lönféle festményeknek, valamint egy-két ízléses vázának, melyek vonalvezetése és színösszeállítása teljesen egyszerű. Az apró dísz­tárgy sokasága elveszne és túl zsúfolt látványt eredményezne itt.

Kiegészítők

A képen látható tér egyszerű és elegáns hangulatot áraszt. Itt az erőteljes formák érvényesülnek legjobban, és az olyan nagyobb tárgyak, mint pél­dául a konzolon álló tál és a fió­kos doboz, melyek tiszta, maku­látlan benyomást keltenek, ami illik ehhez az egyszerű és elegáns szobához.