Ötletek nappalikhoz

Natúr deszkapadló és a meleg fafelületek a nappaliban

Natúr deszkapadló és a meleg fafelületek a nappaliban

Látvány

A natúr deszkapadló, a meleg fafelületek, a kézi szövé­sű szőnyeg, a távoli vidékekről származó műalkotások és a ké­nyelmes székek barátságos lég­kört teremtenek ebben a nappa­liban, ahol a színpompás minták helyett inkább az érdekes textú­rák pompáznak.

Színek

A meleg, élettel teli szí­nek karaktert kölcsönöznek en­nek a szobának. A padlizsán, az olívzöld, a drapp árnyalatok és a ragyogó fafelületek kombiná­ciójának köszönhetően a nap­pali inkább barátságos, mint tú­lontúl koordinált összképet sugároz. A lágy zöld falak jól mutatnak a krémszínű függö­nyökkel, melyek viszont a padli­zsánszínű kanapéval és a rozs­dabarna bőrfotellel alkotnak tökéletes összhangot. Az etno műtárgyak sötétebb tónusokat, a fapadló, a kandalló és a kon­zol pedig ragyogást hoz a térbe.

Bútorok

A meglehetősen ma­gas karfájú kanapé kortárs han­got üt meg, azonban a kényelemérzetünket fokozó, meleg, lilás árnyalata és puha bársony­felülete meggátolja a túl modern összhatást. Az ugyancsak kelle­mes bőrfotel lágy formájával és szegecses szélével klasszikus an­tik darab. A natúr padlólapokkal harmonizáló konzolasztalon köz­szemlére tehetjük kedvenc tár­gyainkat, melyek egyéniséget adnak a helyiségnek – itt ezt a célt szolgálják a régi bőröndök, a Buddha-szobor és a fémtál.

Ablak

Az ablak egyéniségét a bükkreluxa és a selyemfüg­göny kombinációja határozza meg. A függönyök lágyítják az ablak egyenes vonalait, s a nap­palinak visszafogott, kényelmes hangulatot biztosítanak. A relu­xával szabályozhatjuk a be­áramló fény mennyiségét, mindemellett sajátos megjele­nésével és az Indiából össze­gyűjtött többi tárggyal együtt koloniális hatást kelt.

Kiegészítők

A dísztárgyak több­sége indiai vagy távol-keleti ízé­vel fűszerezi a látványt. Mind­egyikük külön-külön és a szoba részeként is megállja a helyét. Ezenfelül kortalan hangulatot te­remtenek, ahol a modern anya­goknak és mintáknak semmi ke­resni valójuk sincs.