Ötletek nappalikhoz

Natúr nappali gyapjúval, vesszővel és bőrrel

Natúr nappali gyapjúval, vesszővel és bőrrel

Látvány

Csakúgy, mint a ter­mészetben, ebben a natúr nap­paliban is harmonizálnak a dol­gok – az olyan természetes anyagok, mint például a gyapjú, a vessző és a bőr tökéletesen el­vegyül az egyszerű fafelületek között, míg a zöld színhangsú­lyok felélénkítik ezt a visszafo­gott színösszeállítást.

Színek

Egy halványszürke ár­nyalat finom hátteret képez, s mindemellett meghatározza az egész helyiség natúr, tompa tó­nusát. Ehhez fehér gyapjúsző­nyeg, krémszínű kanapé, illetve meleg hatású, világos faárnyala­tok társulnak. A sötét, gesztenye­barna bőrfotel meleg színfolt, míg a cserepes növények frisses­séget és egy kevés zöld színt hoz­nak a térbe.

Bútorok

A nappali összes részle­te vagy rusztikus textúrájú, mint például a fonott ülőalkalmatos­ság, vagy hívogatóan puha, mint a kanapé vagy a bőrfotel, vagy pedig a természet erejét sugallja, mint az egyszerű, tömör tölgyasz­tal és a kis tároló szekrény. Együttes megjelenésük természetes és egységes enteriőrt alakít ki, mely nem csupán nagyszerűen néz ki, de valóban nagyszerű is.

Padlóburkolat

A gondosan ki­választott szőnyegpadlónak kö­szönhetően újabb, pazar felületű anyag gazdagítja a nappalit. Ez a vastagon szőtt gyapjúszőnyeg továbbviszi a helyiség texturális témáját, továbbá a semleges összeállítást. Néhány természetes alapanyaggal ellentétben, mint például a szizál vagy a tengerifű, a gyapjú nagyon kellemes és pu­ha a csupasz talpaknak is.

Kiegészítők

Az egységes össz­kép érdekében kiegészítőkként organikus formákat és természe­tes motívumokat láthatunk szer­te a szobában. A lágy formájú, íz­léses kerámiák nagyszerűen mutatnak a tölgyfa asztalon, míg a pitypangos csempék a termé­szet jelét hagyják a falakon. Es­ténként a kandallóban pislákoló gyertyák biztosítanak kellemes, meghitt hangulatot, míg a zöld cserepes növények a természet bujaságát hozzák a térbe.