Ötletek nappalikhoz

Klasszikus nappali üde krémszínekkel

Klasszikus nappali üde krémszínekkel

Látvány

A képen látható térben a halvány sárgát fehérrel és krém­színnel párosították az üde, barátságos összkép érdekében. A rengeteg természetes anyag és a régi farészletek melegséget árasztanak, míg a magas, fiókos szekrény garantálja a helyiség­ben a rendet.

Színek

A serkentő hatású sárga jó választás a társasági élet terei­be, mivel állandó élénkséget sugároz, azonban könnyen harsogóvá válhat. A következő apró trükkel azonban ellensúlyozható: használjuk a leghalványabb sárga árnyalatot a szobánkban, tompít­suk egy kevés fehér és krémszínnel, majd adjunk hozzá egy kis melegséget piskótaszínű sző­nyeggel, virágmintás vagy csíkos vánkosokkal, függönnyel és zab­pehely színű vásznakkal.

Bútorok

Ezt a nappalit egyértel­műen a természetes anyagok uralják, melyek kihangsúlyozzák az energikus sárga árnyalatokat. Az enyhén kolóniái stílusú fonott szék textúrájával gazdagítja az összhatást, míg a gyerekek szá­mára is ideálisan alacsony faasztal pompás fafelülete melegséget sugároz. Az egyszerű, klasszikus formájú kanapé krémszínével vi­lágosabbá teszi a teret, a nagy tárolókapacitással rendelkező, magas, fiókos szekrény pedig ér­dekessé varázsolja.

Padlóburkolat

A kopott felüle­tű hajópadlók fakó bükk színe is nagyszerűen hozzájárul a vilá­gos összképhez. Jelen esetben a piskótaszínű szizálszőnyeg ad egy kis textúrát. Ez a természe­tes anyag strapabíró és durva felületű, kimondottan hasznos olyan terekbe, ahol gyerekek játszanak.

Kandalló

Ezt a falfülkét csodá­latos dolgokkal zsúfolták tele. A tükörnek köszönhetően két­szer nagyobbnak hat, a virágok és a könyvek pedig kellemes és nyugodt hangulatot árasztanak. Feljebb, párkány hiányában, egy szabadon álló polcot szereltek fel, mely különleges dísztárgyak­nak ad otthont.