Ötletek nappalikhoz

Nyugodt, békés nappali kis díszítésekkel, krémszínű bútorokkal

Nyugodt, békés nappali kis díszítésekkel, krémszínekkel

Látvány

A képen látható nappa­liból krémszínű árnyalatainak és díszes bútorzatának köszönhető­en csak úgy sugárzik a kifino­mult, rusztikus hangulat. A nyu­godt, békés légkör a finom kis díszítésekkel és a gyönyörű ki­egészítőkkel az időtlen elegancia érzetét kelti.

Színek

Egy krémszínű álom ez a szoba a falaktól a bútorokon át egészen a kancsóban lévő virá­gokig. A felületek különböző megmunkálása változatosságot teremt. A klasszikus formájú Lloyd Loom szék, a faragott fa­szekrény és a kissé egyhangú asz­tal textúrája megtöri a színeket és magára vonzza a tekintetet. Egy csipetnyi megfakult aranyozás a képkereten és a fényes ezüst a dekoratív fafaragáson mélysé­get ad, míg a könyvek és naplók sötétebb színfoltokat mutatnak.

Bútorok

Az egyszerű és diszkrét kanapé mellett jobban kiemel­kedhetnek a dekoratívabb díszítőelemek. A Lloyd Loom szék egy kis mintázatot hoz a térbe, míg a díszes szekrény, melynek ajtóbetétjét dróthálóra cserélték, nagyon elegánsan hat. Az alacsony asztal praktikus szempont­ból került ide, pihenés közben rá­pakolhatunk, két fiókja pedig ga­rantálja a rendet.

Kandalló

Egyszerű környezeté­vel ez a kandalló hátteret képez a drámai hatású összeállításhoz. A rajta álló öreg képkeret egysze­rűen pompás – nincs is szükség semmilyen képre, a keret önma­gában is csodálatos. Szokatlan fa­faragvány, amely talán egy na­gyobb bútor része volt valaha, lenyűgöző hatást kelt, és jól vissz­hangozza a szekrény és a képke­ret íveit. A felhalmozott fahasá­bok rusztikus hangot ütnek meg, és barátságos faszínezetükkel erősítik az összképet.

Kiegészítők

A kiegészítők szín­világa nagyszerűen továbbviszi a krémszínű alapötletet, azonban egy-két fémtárgy visszatükrözi a fényt. Ezekkel a kiegészítőkkel változatosságot hozhatunk egy monokróm szín-összeállítású he­lyiségbe. Nem emelkednek ki környezetükből olyan harsányan, mint a színes részletek, azonban határozottan megtörik az egy ár­nyalattal kialakított egyhangú látványt.