Ötletek nappalikhoz

Rusztikus nappali faburkolattal

Rusztikus nappali faburkolattal

Látvány

Ennek a kis nappalinak a natúr faburkolatnak és néhány orgonalila, illetve bíbor színfolt­nak köszönhetően modernül rusztikus hangulata van. A szoba központi darabja a hatalmas kan­dalló, melyet a rusztikus hangulat érdekében rengeteg gyertyával és kaviccsal díszítettek. A helyi­ségben az antik tálalószekrény biztosít tárolóhelyet a kedvenc tárgyak számára.

Színek

A falakat üde fehérre festették, mely azonban nem tű­nik metszőnek, mivel a sok fafe­lület meleg hatásával változtat rajta. A natúr ajtók, a padlóbur­kolat és a testes tálalószekrény lágyabb árnyalatukkal járulnak a színösszeállításhoz, míg a lilás felületek csinos megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. A kandalló hátfalának halvány, orgonalila tónusa egyénibbé va­rázsolja ezt a részt.

Kandalló

A vasúti talpfák töké­letes helyet biztosítanak a temp­lomi gyertyák számára, melyek gyönyörű vibrálása nyugodt lég­kört teremt esténként. A talp­fák mellett elszórt kavicsok és uszadékfák a tengerparti nyaralás emlékét idézik, a nappali rendezett összképét garantáló hatalmas drótkosárban pedig az újságok leltek otthonra.

Bútorok

Ki mondja, hogy egy tá­lalószekrény csak a konyhába va­ló? Az ilyen karakteres darabok nagyszerűen mutatnak bárhol. A rusztikus stílus ezen szükség­szerű eleme értékes tárolókapaci­tással rendelkezik – egy gyere­kekkel teli lakásban például a nap végén tökéletes a játékok elrejté­sére. A polcok meglehetősen üre­sek maradtak, így a meleg fafelü­letek gyönyörűen érvényesülnek, azonban a borsóvirágot tartó edény kellemes, rusztikus hangot üt meg. A kis összecsukható asz­talra pihenés közben rátehetjük teáscsészénket, viszont szükség esetén bármikor összehajthatjuk és eltehetjük az útból.