Ötletek nappalikhoz

Távoli tájakon tett uta­zásokon szerzett „kincsek” a nappaliban

Távoli tájakon tett uta­zásokon szerzett „kincsek" a nappaliban

Látvány

A távoli tájakon tett uta­zásokon szerzett „kincsek”, lehe­letnyi távol-keleti egzotikumot hozva a külvárosi nappaliba és felidézve a kirándulások szép em­lékeit, kitűnően megférnek egy­mással ebben a tágas szobában.

Színek

A falakra krémszínű fes­ték került, mely tiszta hátteret biz­tosít az egzotikus bútorok számá­ra, míg a mennyezet a napfényes órákat idéző meleg, aranysárga tónust kapott, azonban mégsem uralja a szobát. A nagy, krémszínű szőnyeg kitűnően egészíti ki a mélybarna és vörös árnyalato­kat, melyek melegséget sugároz­nak. A függönyök nagyszerűen reflektálnak a mennyezet színére, továbbá tökéletes összharmóniát képezve egységbe fogják a teret.

Bútorok

A modern bőrkanapé tökéletes kiegészítője az indonéz dohányzóasztalnak és a sötét fá­ból készült komódnak. Ugyancsak jól illik az enteriőrbe az antik, min­tás, bársonykárpitozású szék. Ré­gi, új és egzotikus itt mind jól megférnek egymás mellett.

Világítás

A kandalló két oldalán lévő falfelületre két, apró égőkkel teli háló került, melyek hangulatvilágítást biztosítanak az esti órákra. Bekapcsolva pici csilla­goknak tűnnek, s meleg fényük­kel tökéletes légkört teremtenek a kikapcsolódáshoz.

Ablak

A hagyományos függö­nyök helyett indonéz szárongok lógnak az ablakok előtt. Ez egy­szerűen kivitelezhető, csak egy sima fémhuzalra van szükségünk, melyre felfűzzük a függönycsíptetőket, majd az anyagot szorosan felerősítve máris kész az egzoti­kus függöny