Ötletek előterekre

Kreatív előtér széles lépcsősorral

Kreatív előtér széles lépcsősorral

Látvány

Tágas dimenzióinak, halszálka mintában lerakott par­kettájának és széles lépcsősorá­nak köszönhetően ez az elő­szoba egy régi vidéki kúria be­nyomását kelti. Az ügyesen megválasztott festési technikák karakteresebbé, rusztikussá és antik hatásúvá varázsolják ezt az enteriőrt.

Színek

Meleg, fakó, lakályos szí­neket látunk. A lépcsőkön élénk­vörös szőnyeg fut végig, míg a ju­harfa parketta lágy, mézes tónust kölcsönöz a helyiségnek. A lágy, krémszínű falakat vastagon felvitt sötét festékkel kenték át, majd ezt majdnem teljes egészében visszadörzsölve kapták az ódon megjelenésű, nyers, szép mintá­zatú felületet.

Fal

A mélabús festés antik ha­tást kölcsönöz a falnak, tarka megjelenésével megtöri a ha­talmas felületet, továbbá renge­teg díszítőelemmel rendelkezik. Mindemellett a távolabbi falra festett feltűnő fej egy eredeti freskó érzetét kelti.

Kiegészítők

A művészien meg­festett fal, a meleg fapadló, illetve a tágas, széles dimenziók képvi­selik a szoba kulcselemeit, ezek mellett kiegészítőkre nincs is szükség. Az egyetlen extra a nagy tárolókapacitással rendel­kező ruhafogas, mely a fal teljes hosszában végigfut. Egy hosszú faléc magas- vagy selyemfényű átfestésével mi magunk is készít­hetünk ilyen fogast, amire csupán kampókat kell erősítenünk.

Padlóburkolat

Ez a meleg hatá­sú juharfa padló egy régi nyom­dából került ide, mely teljesen fe­kete volt a csiszolás előtt. Újrahasznosított padlólapokra viszonylag olcsón szert tehetünk, és ilyenkor nagy eséllyel bukkan­hatunk karakteresebb darabokra is. A csiszolás csodákra képes a legtöbb tömör fapadlózat ese­tében, ezért ne riadjunk vissza azok koszosnak tűnő felületétől.