Falfesték

Vintage, klasszikus, kockás? A legszebb gyermektapéták közül válogattunk!

Egy gyerekszobában a falaknak szinte kötelező vidámnak, színesnek lennie, és fantáziálást előidéznie. Egy gyermektapétával egy kézmozdulattal játékparadicsommá változtathatjuk az egész szobát. Ami biztos, hogy a tapéták végtelen lehetőségével kell szembetalálkoznunk: a fiúk számára vad rakétamintákkal, a lányok örömére pedig hercegnőmotívumokkal. A gyermektapéták körében a skandináv design a trend. Ezt a trendet a vidám színek, a játékosság vagy a nosztalgikus érzés jellemzi. Egy apró szeletét gyűjtöttük most össze a legszebb tapétáknak.

Választási ,,kínok”- kockák, fák vagy csíkok?

Egy gyermekszoba berendezésénél tulajdonképpen bármi megengedett, még az összevisszaság is. Ezért is kezdjük egy rikító tapétaszínnel, a skandináv ISAK designval. A név mögött a svéd Sandra Isakson Designernő rejtőzik, aki vidám termékekkel, mesés motívumokkal és rikítóan színes mintákkal tervezte meg a tapétáit. Ezek nem feltétlen gyermektapéták, de mégis előszeretettel használják minden gyermekszoba kialakítása során. Egy bébiszoba számára különösen alkalmas a finomabb sárga színű famintácska. Ezek a játékos gyermektapéták nem csupán a gyermekeknek okoznak örömet, a felnőttek körében is igazán kedveltek.

Szülők által is kedvelt faminta
Szülők által is kedvelt faminta

Ébredjen gyermeke a fenyőerdőben!

Ha a szobába összevisszaságot tükröző környezetet teremtünk játékokkal, párnákkal vagy más textíliákkal, akkor a Fine Little Day ,, Feketeerdő” gyermektapétával igazi kontrasztot tudunk állítani. A számtalan kis fenyőfa ezenkívül jó kedvre deríti a gyermekeket.

,,Schwarzwald" tapéta
,,Schwarzwald” tapéta

Megoldás arra a problémára, mikor a gyerkőcünk összefirkálja a falat!

A kis művészek számára is kitaláltak egy szuper tapétát, akik szeretik művészi alkotásaikat a szülők örömére a falakra rajzolni. Graham & Brown gyermektapétái kaptak egy képkeretet, ami kedv szerint festhető vagy ragasztható. Hát nem jó megoldás kedves szülők?

Gyermektapéta, amit kivételesen a gyermekeink fognak összefirkálni!
Gyermektapéta, amit kivételesen a gyermekeink fognak összefirkálni!

Vintage hangulatú állatkák a falon

Ügyelnünk kell a gyermektapétáknál az úgynevezett tükörszabályra. Jobb, ha csak egy színhangsúlyt állítunk egy falra, ezzel nem fogja a szoba a teljes zűrzavar látszatát kelteni rengeteg színével és mintájával. Vagy megpróbálkozhatunk inkább tapétaállatkákkal: világos vintage tapétából barátságos állatkertet tudunk teremteni.

+ egy jó tanács!

A gyermektapéták sokaságából kétségtelenül csak egyet kell kiválasztanunk, ami nehéznek tűnhet. Aki nem tud kifejezetten csak egy mellett dönteni, az kombinálhat egy vagy két darabot. De ahogyan fentebb is említettük, csak óvatosan a kombinálással, hiszen könnyen zűrzavart okozhatunk velük.