Ház

Mitől olyan trendi a loft lakás?

A loft – mint a legtöbb stílusteremtő irányzat – Párizsból indult a XIX. században. Lakberendezési irányzat és életstílus is egyben; lényege, hogy gyárépületeket alakítanak át rendkívül stílusos lakásokká.

loft1
Teret hódítanak a loft lakások

Legfőbb jellemzői a tagolatlan, egybefüggő terek, a nagy belmagasság, a csupasz téglafalak, a hatalmas üvegablakok és az iparias tartóoszlopok.

loft4
A jellegzetes téglafalak, oszlopok és üvegfelületek

Anno a szükség szülte ezeket a lakástípusokat, azonban mára a luxus egyik megtestesítője. Általában fiatal művészek, szinglik, értelmiségi párok életteréül szolgál a loft.

loft3
A loftok csodás világából nem nehéz ihletet meríteni

Valószínűleg azért vált napjainkban olyan divatossá, mert a loft lakások berendezésének csak a képzelet szab határt. Hatalmas osztatlan tereinek köszönhetően egyedi és kreatív enteriőrök születnek a loftokban. A belsőépítészek és enteriőr stylistok fellegvára ez a lakástípus.

loft2
A loftok a határtalan kreativitás fellegvárai

A loft lakások adottságának köszönhetően, bármilyen enteriőrt elképzelhetünk bennük. A klasszikus vintagetől a modern funkcionalizmusig minden irányzat megvalósítható egy loftban.

loft5
Ugye Te is szívesen megpihennél itt?

Magyarországon is vannak kezdeményezések arra, hogy bevezessék ezt a lakberendezési stílust, azonban itthon nincsenek megfelelő ipari épületeink a loft lakások kialakításához.

loft6
Modern luxus a régi gyárépületben