Barkácsfelszerelés

Tömítő- és ragasztómasszák helyes használata

A tökéletes tömítés titka

A tömítőanyagoknak különféle típusai kaphatók. Minden munkához a legalkalmasabbat válassza. A purhabot a keret és a fal közti hézagok tömítésére használják. Szilikonos tömítővel főleg a fürdőszobai és konyhai berendezések pereme menti, a munkapult és a fal közti hézagot tömítik.

A tető- és csatornatömítő bitumengumit kifejezetten az ereszcsatornák, ejtőcsövek, lapos tetők szigetelésére fejlesztették ki. A szobafestő glett az ajtók és ablakok körüli és szegély lécek menti hézagok tömítésére szolgál, a lakáson belül.

Tubusos ragasztópaszták

A ragasztópaszta kitűnően megtartja a léceket a falon, a fatáblákat a staflikon. Egyszerűen csak nyomja ki a rögzítendő tárgy hátoldalára, majd préselje azt a helyére. Nyomban odaragad, s igen erősen tart.

Elegáns eldolgozás

tubusus-pasztaVágja le ferdén a tubus csőrét – olyan átmérőjűre, hogy kicsivel nagyobb legyen, mint a tömítendő rés mérete. Ezután vágja le a patron végéről a zárókupakot, csavarja rá a csőrt, és tegye a patront a tömítőpisztolyba.

Húzza meg a ravaszt, mire kiömlik némi massza. A rés egyik végénél kezdje a felhordását. Folyamatosan mozgassa a pisztolyt, közben préselje ki a tömítőpasztát. A kinyomódását a dugattyú szárán található retesz kioldásával lehet megállítani.

Tartsa tisztán a kinyomócsőrt!

Miután befejezte a munkát, tekerje körül háztartási fóliával a csőr végét. így nem szárad bele a tömítőanyag, s legközelebb nem kell kipiszkálni onnan. Esetleg egy új csőrt is feltehet a patron végére.

Melegítse a tubust!

Hideg időben mentse egy vödör meleg vízbe a tömítő- vagy ragasztópatront, fél órával a használat előtt. A meleg anyagot ugyanis sokkal simábban lehet eldolgozni.