Javítás a ház körül

Hólyagok eltüntetése a bitumenszigetelés felületén

Ötlet! A szigetelőanyag alá szivárgó víz hólyagosodást okoz, amely javításra szorul.

Az épületek több eleme is érzékenyen reagál a nedvességre. Különösen igaz ez az eső-, réteg- vagy talajvíznek kitett felületek esetében. A lapos tető is ezek közé tartozik, ezért fontos a lapos garázs-vagy háztető folyamatos karbantartása. Ha a hólyagok már kialakultak és a bitumen levált a felületről, ideje az alapos felújításnak.

Erre a célra kiválóan alkalmas a hidegen is kenhető bitumen, mivel nemcsak vízhatlan, hanem a különféle károsító anyagoknak is ellenáll, és kiválóan szigetel. Aki a bitumenes javításokat saját maga végzi, használjon laikusok számára készített „csináld magad” alapanyagokat. A nagyobb hólyagok szabad szemmel is jól láthatók, a kisebbeket a felület megkopogtatásával fedezhetjük fel. A levált felület üregesen kong. A hólyagokat kereszt alakban vágjuk fel, a széleket hajtsuk ki, a nedvességet itassuk fel, és a felületet a levegőn szárítsuk ki. A felnyitott felületet kenjük be a bitumennel, a kátránypapírt hajtsuk vissza és nyomjuk le. A felületet még egyszer simítsuk le.

Ha minden hólyagosodást kijavítottunk, ajánlatos a teljes felületet bitumenes záróréteggel bevonni, amely a javítások helyét eltakarja, és rögzíti. A lakkréteget egy nyeles teddy-hengerrel, egyenletesen vékony rétegben vihetjük fel a felületre. A tető olyan, mintha új lenne, és ismét tökéletesen szigetel.

Bitumen1

Lépések:

  1. A tető javításánál elengedhetetlen követelmény a gondosság. Mielőtt a felhólyagosodott részt visszaragasztjuk, vágjuk fel, nyissuk szét, és alaposan szárítsuk ki.Bitumen 2
  2. Ezután kenjük a bitument a felületre.
  3. A kátránypapír széleit nyomjuk vissza a bitumenbe, majd még egyszer simítsuk le a felületet.
  4. A hengerrel felhordott bitumenes réteg biztosítja az egész tető védelmét.
Szerszámosláda: kés, nedvszívó rongy, keskeny simítókanál vagy spakli, teddy-henger.