Javítás a ház körül

Korhadt ablakkeret glettelése

Ötlet! Ahol a nedvesség az ablakkeretbe szivárog, korhadással kell számolnunk. Ezeken a helyeken a javítást azonnal el kell végeznünk.

Az ablakkeret külső részei az időjárás viszontagságainak kitett felületek. Elsősorban a sarkoknál, a sérült fugáknál gyülemlik fel a nedvesség, amely a fa rothadásához vezet.

Gyors és tartós javítási eljárás a kétkomponensű glett használata. A javításra szoruló helyek legtöbbször nehezen hozzáférhetők, így fával nem javíthatók. A Woodfill glett alkalmas a korhadt részek pótlására, illetve a repedések és lepergett részek javítására. A glett vízálló, nem zsugorodik össze. Először készítsük elő a felületet. A levált és korhadt részeket távolítsuk el, míg az egészséges fához érünk. Tisztítsuk ki a felületet, majd hagyjuk kiszáradni. Az adagoló segítségével keverjük össze a glett két komponensét (keményítő- és töltőanyag). Az adagoló biztosítja a megfelelő keverési arányok betartását.

Egy simítólapáttal rétegesen felvihetjük a glettet a korhadt felületre. A szélekhez a glettet alaposan simítsuk hozzá, majd egy sima fadarabbal simítsuk le a felületet. A glett jól alakítható, így a sarokrészek is pontosan kitölthetők. Egy óra elteltével a glett felületét lecsiszolhatjuk, és le is festhetjük. Mivel a massza száradás után is rugalmas marad, repedések nem alakulnak ki. A korhadt területet tartósan javítottuk és szigeteltük.

Korhadt ablak

Lépések:

  1. Az ablak nem zárt tökéletesen, a nedvesség beszivárgott, és a fa korhadását okozta. Először is távolítsuk el a korhadt fadarabokat és hagyjuk a korhadt részt kiszáradni.Korhadt ablak 2
  2. A kikevert glettet egy simítólapáttal rétegesen hordjuk fel a felületre.
  3. Ügyeljünk a sarkok megfelelő kiképzésére és az egyenletes felületre.
  4. Az utómunkálatokat egy óra elteltével, csiszolópapírral végezzük el. Ezután fessük le a felületet.
Szerszámosláda: véső, kalapács, adagoló, simítólapát, csiszolópapír.