Ajtók, ablakok

A nyílászárók korszerűsítésében is segít a lakásfelújítási támogatás

Az állam otthonteremtési programjának keretében indult útjára a lakásfelújítási támogatás, mely többek közt a nyílászárók korszerűsítésre is fordítható. Megmutatjuk, miért érdemes beruházni.

2021 januárjától lakásfelújítási támogatással bővült az otthonteremtési program, melynek keretében az állam akár hárommillió forinttal is hozzájárulhat a legalább egy gyermeket nevelő családok lakásfelújításához és korszerűsítéséhez.

A támogatás kiváló lehetőséget biztosít a nyílászárók cseréjére is, mellyel otthonunk nem csak szebbé, de egyben modernebbé és gazdaságosan fenntarthatóbbá is tehető. Most megmutatjuk, miért éri meg a pénzt az ajtók és ablakok modernizálásába fektetni!

Felújítási költségeink felét is fizetheti az állam

Idén január elsejével startolt a felújítási támogatás, melyet az állam az otthonteremtési program keretében vezetett be a legalább egy gyermekkel rendelkező családok számára. A támogatásból bizonyos megkötések mellett a hatmillió forintos határig terjedő felújítási költségek 50%-a finanszírozható.

Különösen jó hír, hogy az összeg nem csak az ingatlanok eredeti állapotának helyreállítására, de modernizálásra, korszerűsítésre is fordítható. Ebbe többek közt a víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, a tető cseréje, szigetelése, és a klímaberendezés cseréje mellett a nyílászárók korszerűsítése is beletartozik.

A hozzájárulást az állam a munkálatok befejeztével, az arról szóló számlák bemutatása ellenében folyósítja, ami azt jelenti, hogy a felújítás vagy korszerűsítés megkezdéséhez az igénylők önereje szükséges.

Fontos továbbá kiemelnünk, hogy a támogatást családos igénylőként abban az esetben kaphatjuk meg, ha a munkálatokat nem magunk végezzük. Azokat minden esetben vállalkozóval kell végeztetnünk, a visszaigénylés során szükséges számlákból kifolyólag.

Jó befektetés lehet a nyílászárók cseréje

Abban az esetben, ha úgy gondoljuk, eljött az ideje a nyílászárók cseréjének, jobb időpontot nem is találhatnánk, az állami hozzájárulásnak köszönhetően ugyanis ezt most akár az eredeti ár feléért is megtehetjük.

Az ajtók és ablakok cseréje különösen jó döntés lehet abban az esetben, ha lakásunkat szeretnénk rövid idő alatt hosszútávon fenntarthatóbbá, gazdaságosabbá tenni. A nyílászárók modernizációjával ugyanis a fűtésszámlán akár 30-40%-ot is spórolhatunk.

Az RS Ablak teljeskörű szolgáltatást nyújt, a nyílászárók egyedi gyártásától kezdve egészen a beszerelésükig. A megrendelt ajtók és ablakok pedig 1 hét alatt legyártásra, majd egy nap alatt beszerelésre kerülnek. A munkát saját, megbízható szakmai csapat végzi, így a felújítási munkálatok során nekünk gyakorlatilag az ujjunkat sem kell mozdítanunk.

Ami pedig a legjobb az egészben, hogy az anyagköltségről és a munkadíjról kapott számlákat akadálytalanul felhasználhatók az otthonunk korszerűsítésére szolgáló állami támogatás igénylése során.

Minden otthonba tökéletesen illeszkedő ablakok és ajtók

Az RS Ablak által gyártott ablakok nem tömeggyártott termékek. Méretüket, kialakításukat és megjelenésüket tekintve is a megrendelő igényeihez igazodnak. Választhatunk többek közt állandó vagy mozgó oszloppal és aszimmetrikus vagy központi kilinccsel rendelkező ablakot, melyek akár erkélyajtónak vagy PSK bukó-toló ajtónak is tökéletesen használhatók.

A klasszikus ablakív mellett lehetőség van az egyedi kialakításra, és teljes keretet, illetve alacsony alumínium küszöbbel ellátott, valamint küszöb nélküli kialakítású ablakot is rendelhetünk. A nyílászárók közel 40 színben érhetők el annak érdekében, hogy megjelenésükkel tökéletesen illeszkedjenek bármely modern otthon szobabelsőjéhez.

A modern formatervezésű és letisztult megjelenésű műanyag ajtók az ablakokhoz hasonlóan garantálják a kiváló hő- és hangszigetelést, ezáltal biztosítva a biztonságos és nyugodt, beszűrődő utcazajtól mentes estéket.

A többféle formaválasztékkal, üvegezéssel vagy díszpanellel is rendelhető ajtók szinte bármelyik lakásban jól mutatnak, és nem csak megvédik otthonunkat, de egycsapásra meg is szépítik azt.

Februártól kölcsön is segíti a beruházást

A hírek szerint azoknak sem kell aggódniuk, akik egyelőre még nem rendelkeznek a nyílászárók modernizációjához szükséges alaptőkével. Az otthonteremtő programban ugyanis mindenkire gondoltak.

Azok számára a lakástulajdonosok számára, akik jelenleg még nem rendelkeznek elég önerővel ahhoz, hogy igénybe vehessék a felújítási költségek felét finanszírozó állami támogatást, egy olyan, kedvező konstrukciójú kölcsön lesz hamarosan elérhető, mely legfeljebb 3 százalékos kamat és tízéves futamidő mellett 6 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

A kölcsönt a bankok folyósítják, igénylésének feltételei pedig a támogatás igénylési feltételeivel megegyezőek. A 3 millió forint felújítási támogatás átmenetileg akár személyi kölcsönnel, vagy lakáshitellel is finanszírozható.

Ilyen módon pedig az ideiglenes pénzhiány sem szabhat gátat annak, hogy nyílászáróinkat korszerűsítsük, és egy modernebb, szebb, fenntarthatóbb otthonban éljük mindennapjainkat.