Lakberendezés

Kerti bútorok festése ahogy eddig még nem láttad

Fa, metál és agyag: már a kezeletlen kerti kiegészítőknek is egyedi karakterük van. Mi lenne, ha még színekkel is felruháznánk őket? Cikkünk ezzel a kreatív ötlettel foglalkozik, mikor saját magunk varázsolunk egyediséget az egyediségbe, Egy öntözőkanna kap például új festést, amivel sokkal vidámabb karakterré válik kertünkben.

Sörkerti bútorok mázolása

Így lesznek a sörkertben lévő bútoraink szalonképesek: a  falemezeket  és metál állványokat csiszoljuk le, alapozzuk őket egy előlaklak, hagyjuk megszáradni és időálló színekkel fessük át. Száradás után egy csíkos sablont ragasszunk rá az ülőrészre és az asztal lapjára, majd a köztes részeket fessük át sárga színnel. Ezt is hagyjuk száradni, majd a sablonokat lehúzhatjuk,amiket korábban felragasztottunk.

Vidám sörkerti asztal székekkel
Vidám sörkerti asztal székekkel

Fűszernövényes cserepek festése

Egyszerű cserepeink egy rózsa- vagy orgonaszínű festés után igazán figyelemfelkeltővé válnak a konyhánkban vagy a teraszon. Megcsinálhatjuk ezt más színnel is, és akár krétával feliratozhatjuk a cserépben lévő fűszernövényeket.

Színes virágcserepek fűszernövényeinknek
Színes virágcserepek fűszernövényeinknek

Színes öntözőkannák

Öntözőkannát ugyan bármilyen nagyságban és színben kaphatunk a boltokban. További színekkel kicsinosítva, a praktikus kis segítőnk egy vidám, figyelemfelkeltő kanna lesz a kertben. Először alapozzuk meg a kívánt színt, majd fényes pasztell árnyalatokkal spricceljük át a kannát.

Öntözőkannák pasztel árnyalatokban
Öntözőkannák pasztel árnyalatokban

Ládákból épített polc

Nagyon gyorsan készíthetünk egy takaros kis fali polcot több festett boros- vagy gyümölcsös dobozból. Egy kefével takarítsuk ki a dobozokat, lakkozzuk egy alapozószínnel, majd végezetül egy időálló festékkel kenjük át a kívánt árnyalatban. Minél több akasztót, kapcsot használunk a rögzítésnél, annál fixebben tudjuk erősíteni a falhoz a kézzel készített polcunkat.

Ládákból épített polcocskák
Ládákból épített polcocskák

Virágos edényből készített polc

Saját magunk festett virágos cserepekből és egy pár egyszerű deszkából is tudunk egy praktikus polcot készíteni teraszunkra vagy az erkélyünkre. Ezt növényekkel és dekor kiegészítőkkel tudjuk feldobni, ami rabul ejtő látvány lesz abban az időszakban, mikor szabadidőnk nagy részét a szabadban töltjük.

Polc,illatozó virágainknak
Polc,illatozó virágainknak

Madáretető vidám színekkel

Ki lakik benn? Egy büdös cinege?
Ki lakik benn? Egy büdös cinege?

Tollal borított vendégeinknek vidám házikót festhetünk, ami nem csak nekik lesz majd gyakran látogatott hely, hanem a mi kertünket is feldobja majd. Hogyan is csináld? Egyszerűen csak fesd át olyan színnel, ami tetszik!

Ezután a cikk után még unalmasabbnak érezzük otthonunkat? Akkor hát itt az ideje a kreatívoskodásnak, az ötletek már meg is vannak hozzá! Meglátjuk, majd sokkal hangulatosabb és vidámabb lesz a lakásunk ezektől az igazán bohókás színektől.