Lakberendezés

Hogyan nézhet ki egy tinédzser szobája? Szerintünk valahogyan így!

A tinédzser lányok érdeklődése, meggyőződése, hozzáállása és még kedvenc színeik is akár naponta változnak és elég extrém kívánságaik vannak. Ezért is rendezik be, és dekorálják ennek megfelelően szobájukat, ami majdnem egy aknamezőhőz hasonlít. Ha úgy érzi, hogy lánya szerint Ön irányítja őt, akkor könnyebb megállapodást kötni. Ebben segít cikkünk, hiszen elbűvölő ötletekkel szolgálunk, ami inspirációként szolgálhat lánya magánszférájának kialakításához.

Hogyan bánjunk a színekkel?

Kérdezze meg lányát, hogy milyen színkombinációk tetszenek neki a legjobban és variáljon belőle háromfélét, amelyek a leginkább illenek a szobához, függően a nagyságától, illetve kialakításától. A meleg színek közé tartozik a rózsaszín, a piros, a lila, míg a zöld, türkiz és kék hideg színek. Fessen egy nagyon világos színtónust a falra, mellé pedig egy sötétebb árnyalatot ugyanabból a színből, hogy lássa a kontrasztot. A világos rózsaszín például egy nagyon nyugtató háttérszín, ami szépen mutat a fuksziával és a világoszölddel is. Falidekorációként használjon falitetkókat, nagy posztereket a kedvenc sztárokkal, modellikonokkal, kedves állatokkal. Pillangók, csillagok és virágok mindig is a legkedveltebb motívumok egy tinédzser lány szobájába.

Színes szőnyegek fukszia fotelekkel és modern polcrendszerrel
Színes szőnyegek fukszia fotelekkel és modern polcrendszerrel

Bútorozásra fel!

Fehér és világoskék tapéta ezüstfényű ágyfővel
Fehér és világoskék tapéta ezüstfényű ágyfővel

 

Válasszon egy hatalmas ágyat világos fából, mint például a bükkfa vagy a fenyő, vagy egy kárpitos ágyat egy szép,különleges ágyfővel. A fenti képen például egy ezüstszínű ágyfőt láthatunk, ami igazán különlegessé teszi a szobát. Ha az ágyak alá több dobozkát veszünk, és abba tárolja tini lányunk a kisebb holmijait, akkor rendezettebb lesz a szoba, mivel tárolóhelyet tudunk biztosítani. Alakítson ki mindenképpen egy kis munkaterületet íróasztallal és polcrendszerrel, könyvekkel, ahol majd nyugodtan írhatja lányunk házi feladatát. Ami talán egy lány esetében a legfontosabb: ne feledje, hogy a lehető legnagyobb tükröt helyezze a falra, de ha elég hely van, akkor egy kis sminkasztalt is vásárolhatunk.

A tinédzserek az ágyat olvasásra, házi feladatok megírására, és még sok más mindenre is használják. Válasszon egy ágytakarót robosztusabb anyagból és abból a színtónusból, amit a szoba számára már korábban kiválasztott. Így meg tudja óvni az ágyneműt a szennyeződésektől. Világos mintás ládák még teljesebbé tehetik az összképet. Minden más dekorációs elemet válassza ki tinédzser lánya.

Képgalériánkban még sok- sok ötletet adunk a színekre, bútorokra, anyagokra, elrendezésre. Nézze meg a fényképeket lányával, és rendezzék be együtt az ideális tini magánszférát!

 

 Egy utolsó jó tanács a tinédzsereknek!

Kedves Tinik!

Ne arra törekedjetek, hogy rögtön olyanná váljon a szobátok, mint amilyet álmaitokban elképzeltek magatoknak. Természetesen az alapját alakítsátok ki magatoknak, de az idő elteltével úgyis sok minden eszetekbe fog jutni, amivel feldobnátok majd a szobátokat. Folyamatosan rendezzétek be, mindig valami kis dologgal dobjátok fel. Hiszen annál jobban fogjátok becsülni a saját kis szférátokat, minél több idő alatt értétek el az elképzeléseiteket!