Kellemes lakóklíma kialakítása

Mi a 4 gyakori hiba klímatelepítések során?

A klíma átadás előtti ellenőrzés során akadnak olyan pontok, amelyeket nem árt alaposan átvennünk. Összeszedtük a legfontosabb elemeket, amiket feltétlen vizsgáltassunk át a szakemberrel, mielőtt elmegy otthonunkból.

1. Csövezés

A klímatelepítések egyik sarkalatos pontja a csövezés. Ha a lakás régi, és előcsövezés nem történt, akkor jelentős problémákba ütközhetnek a klímaszerelők. Fontos, hogy a klímarendezések mivel kültéri és beltéri egységgel is rendelkeznek, ezeket egymástól ideális esetben maximum 3 méretig szerelik a hatékony működés érdekében. Természtesen távolabbi szerelés is megoldható, de az ideális távolság ez alatt van.

A csövezést tehát úgy kell megoldani, hogy az egyégek ne legyen messze egymástól, valamint mindkét egység olyan helyen legyen, ami nem zavar minket. A csövezés továbbá igen speciális eszközöket igényel, hiszen a falat át kell fúrni hozzá. A klímaszerelés során tehát érdemes figyelnünk a részletekre a csövezésnél, valamint a szerelés előtt történjen felmérés, a klíma pontos helyének meghatározásához. Ha ezek elmaradnak, nem árt gyanút fognunk.

2. Rossz méretű klíma berendezés

A második lényeges hiba a klímaszerelések során, hogy a klímás cég nem megfelelő méretű eszközt javasol a lakásba, vagy már a mi magunk által megvett klímaberendezés nem jó méretű. A klímaberendezések mérete összefüggésben van a szoba méretével, ahová szereltetni szeretnénk. Minél nagyobb egy szoba, annál nagyobb klímaberendezésre van szükség a hatékony fűtéshez vagy hűtéshez. Érdemes olyan céghez fordulni, akik segítenek meghatározni pontosan mekkora méretű hűtő-fűtő klímaberendezésre lehet szükségünk, nem ránk hagyva a döntést.

3. Cseppvíz elvezetés

A kültéri egység egyik legnagyobb buktatója a cseppvíz elvezetése lehet. Sok klímaszerelő cég követi el azt a hibát, hogy erre fittyet hányva nem megfelelően végzik el a cseppvíz elvezetését. A cseppvíz a klíma működése során keletkezik, amikor a hideg hőcserélő érintkezik a levegővel és kicsapódik rajta a légköri pára. Ez pedig víz formájában a kültéri egységnél csöpög le. Biztosan Te is láttál már olyat lakótelepi lakásoknál, hogy valamilyen víz csöpögött le a járdára. Nos, ez a cseppvíz, ami nincs jól elvezetve. Ellenőriztessük le a klímaszerelővel, hogy ezt megfelelően vitelezte-e ki, hiszen számos kellemetlen szituációt okozhat, különösen, ha lakótelepi lakásban élünk.

4. Nincs garancia

A klímaszerelések során talán a legnagyobb félsz, ha nincs a készülékre és a szerelési munkára garancia. Miért? Mert, ha ugyan a készülékkel nincsen gond, csak a szereléssel volt bármi fennakadás, akkor igencsak drága költségekbe verhetjük magunkat egy újbóli szereléssel. Érdemes olyan céget választanunk, ahol nem csak a klímaberendezésre, hanem a klímaszerelésre is adnak kiterjesztett garanciát, ezzel megóvva magunkat a többletköltségektől.

Bízza magát a BudaKlíma csapatára, akik 5 év kiterjesztett garanciával vállalják a klímák telepítését, előzetes helyszíni felméréssel, egyénre szabott, előre meghatározott árakkal. Mindemellett segítenek a klíma kiválasztásában és profi szerelőgárdájuk tökéletes klíma felszerelést biztosít.