Kellemes lakóklíma kialakítása

10 + 6 extra tipp a jó alvásért! Ha ezt betartod, garantáltan jobban fogsz aludni!

Életünk szinte legnagyobb részét ágyunkban töltjük. Ahhoz, hogy igazán komfortossá tegyük álmunkat, szép bútorokra, kényelmes anyagokra, szeretnivaló kiegészítőkre lesz szükségünk. Mielőtt részletesebben bemutatnánk tippeinket:

Mit tegyünk, illetve mit ne tegyünk elalvás előtt, azaz a minőségi alvás csodaszerei!

minosegi-alvas

A megfelelő bútordarabok ugyan nagymértékben befolyásolják a minőségi alvást, azonban mindez önmagában még nem elég. Fogadjuk meg a következő általános szabályokat is, amelyekkel minden ember tisztában van talán, de annál inkább nehezebben tartja be. Nehéz, de érdemes!

A jó alvás 10 pontja:

  1. Állítsa be a hálószobában a megfelelő hőmérsékletet, párát, világosságot!
  2. Kerülje a koffeint, dohányzást és az alkoholt!- különösen az alvás előtti órákban.
  3. A rendszeres pszichikai aktivitás leépíti a stresszt, és segíti a jó alvást. De nagyon fontos, hogy mindezt ne az alvás előtti órákban tegyük.
  4. Lehetőség szerint mindig ugyanabban az időben feküdjön le!
  5. Az evést, a munkát vagy a TV nézést próbáljuk a hálószobánkon kívül megoldani!
  6. A vacsora és a lefekvés között legalább egy órának el kell telnie!
  7. Kerülje a nehéz ételeket az este folyamán! Nyugtalan hassal lehetetlen jót aludni.
  8. Egy jó könyv elűzi a negatív gondolatokat!E
  9. Ne próbálja meg a hosszú éjszakázásait egyetlen hosszú alvással kiváltani!
  10. Mozogjon sokat!

További 6 extra tipp a jó alvásért!

#1. tipp: a megfelelő ágy kiválasztása

Az ágy a legfontosabb bútordarabok közé tartozik otthonunkban, hiszen lényegében ez dönti el, hogyan fogunk aludni. Legfontosabb szempont az, hogy milyen matracot választunk, ezután következnek csak a mellékes tulajdonságok, mint például a design, a méret, a színek.

megfelelo-agy

#2. tipp: az ágy ideális helye

Ha megvásárolunk egy ágyat, akkor fontos szempont az is, hogy hálónk melyik részére tesszük. Természetesen minél nagyobb a szoba, annál több lehetőségünk van a berendezkedésre. A legjobb, ha különböző pozíciókat is kipróbálunk. Feküdjünk egyszerűen a szobánk padlójára: ez segíteni fog abban, hogy a számunkra legmegfelelőbb helyet megtaláljuk.

az-agy-idealis-helye

#3. tipp: tárolóhelyek felfedezése

Egyik hálószobából sem hiányozhat olyan hely, ahol a ruháinkat vagy cipőinket tárolhatjuk. Polcok vagy tolóajtókkal rendelkező szekrénysorok varázsolnak rendet, és gondoskodnak arról, hogy a szoba optikailag rendezettnek tűnjön. Azok az ajtók, melyek tükörrel vannak felszerelve, tágasabbá teszik a szobát.

tarolohely-a-haloban

#4. tipp: a sötétítés

Meg kell találnunk a megfelelő sötétítést is. Az egyik szoba lehet teljesen sötétített, míg a másikban több fényre lehet szükségünk. Rolót vásárolhatunk többféle nagyságban, színben és formában is. Ízlésünk szerint más anyagokat is választhatunk.

sotetito

#5. tipp: az ideális szín

Hálószoba teljesen fehérben, izgalmas pirosban vagy inkább nyugtató levendulaszínben? Ahogyan ízlésének megfelel. De a színválasztásnál egy dolgot ne feledjünk: a kevesebb több! A megfelelő színek kiválasztásával is tágasabbá tehetjük szobánkat optikailag. A színek hangsúlya gondoskodik a harmónikus összképről.

kek-szinu-haloszoba

 

#6. tipp: Gondoskodjunk a szoba ,,higiéniájáról”!

Az ágyban való reggelizés és TV nézés kellemesen hangzik- hosszabb távon azonban nem kifizetődő! Az agyunk az elektromos berendezésekkel így kapcsolatba kerül, ami folyamatos aktivitásra kényszerít minket.Egy ideális hálószobában az ágyon, székeken, és szekrényen kívül más nem igazán található meg.

Kevesen gondolják, de még egy íróasztal jelenléte is korlátozhatja az alvást: melyik ember tudna együtt aludni a munkával járó stresszel, amiről íróasztalunk oly sokat árulkodhat?

Kellemes hálószoba, a megfelelő alvásért!
Kellemes hálószoba, a megfelelő alvásért!

 

Garantáljuk Önöknek,ha ezeket a tanácsokat megfogadják, akkor nem lesz gonduk az alvással. Cselekedjünk hát a minőségi alvásért!