Ötletek étkezőkhöz

Kellemes és világos étkező

Kellemes és világos étkező

Látvány

Ez a kellemes, világos tér eredetileg két kisebb szoba volt, most azonban, hogy a közfa­lat kiszedték, nyitott, egy légterű konyha-étkező alakult ki. A helyi­ség légköre könnyedebb és nyugodtabb lett, melyben a halvány színösszeállítás tökéletes hátteret képez a testes bútorok és a kiegészítők számára.

Színek

A fehér falaknak és a többnyire világos bútoroknak köszönhetően derűs és nyugodt e térnek a légköre. A hatalmas asztal fedlapja natúr fa, míg a többi része fehér festékréteget kapott. A falfülkében látható szekrények is halvány árnyalatúak. A nyugodt és harmonikus összkép érdekében a konyha­részt szintén fehérre festették. Az eredeti kandalló egy kis sötét színt hoz a térbe, a faszékek pe­dig mézszínű árnyalatukkal me­legséget árasztanak.

Bútorok

Ezt a helyiséget is a kü­lönféle bútorok egyvelege jellem­zi. A testes ebédlőasztal és a fo­nott ülőfelületű székek vidéki hangot ütnek meg. A régi indiai szekrényre egy restauráló mű­helyben bukkantak rá. A szek­rény felszínét, mielőtt durván visszacsiszolták volna, a kicsit kopottas, antik elegancia érdeké­ben kevés akrillal kevert lemos­ható festékkel kenték át.

Padlóburkolat

Az eredeti, ko­pott felületű hajópadló tökélete­sen illik ebbe a barátságos, rusz­tikus hangulatú étkezőbe. Ez a burkolat rendkívül könnyen ke­zelhető. Használata során évtize­deken keresztül koptatták felüle­tét, s az így kialakult foltok, karcolások és kopások már a lát­vány szerves részévé váltak.

Kiegészítők

Néhány drámai ha­tású darab is ugyanolyan jól mu­tat, mint a nagy mennyiségű ki­sebb kiegészítő. Ebben az egységes helyiségben ezek sok­kal határozottabban és kevésbé dagályosan mutatnak. A szoba színösszeállításával tökéletes összhangot képező két gyertya­tartó ütött-kopott, rusztikus kül­sejével, illetve egy nagy fekete­-fehér fénykép teszi érdekessé a szobabelsőt.