Ötletek étkezőkhöz

Nyitott terű ház egymásba futó helyiségeivel – Étkező

Nyitott terű ház egymásba futó helyiségeivel - Étkező

Látvány

Ez a nyitott terű ház egymásba futó helyiségeivel visszafogott összképet sugall. Az ét­kező hatalmas és nagyon barát­ságos enteriőr, melynek közepén egy méretes asztal biztosít helyet az étkezéshez, a játékhoz és a munkához. A lakályos hangula­tot a meleg színek adják.

Színek

Mivel a konyhában lévő juharbútor tisztán látszik az étke­zőből is, a két helyiséget elválasz­tó fal azzal összhangban álló kara­mellszínt kapott. A régi burkolatot takaró padlószőnyeg is hasonló árnyalatú, mely növeli térérzetün­ket, és olyan érzést kelt, mintha egyik tér a másikba folyna.

Bútorok

Az asztal régi alapszer­kezetére egy lakkozott MDF-la­pot erősítettek. Befejezésként zsákvászon anyaggal takarták el az összeeresztéseket az alap és a fedlap között. A hatalmas asz­talon az összes rajta lévő tárgy elpakolása nélkül is mindig van elegendő hely az étkezéshez, munkához és a szórakozáshoz. A lendületes vonalú, egyszerű székek kortárs hangot ütnek meg, és bármikor könnyedén eltehetjük az útból.

Könyvespolc

Ez a lenyűgöző, kacskaringós könyvespolc leg­alább annyira művészeti alkotás, mint amennyire funkcionális bú­tordarab. Elegendő helyet bizto­sít a könyvek és a dísztárgyak számára. Tökéletesen beleillik ebbe a nyitott térbe, ahol az óriá­si falfelület közelről és távolról is szemügyre vehető.

Világítás

Két, mélyre lógó lám­pa biztosítja a világosságot az asztalnál, melyek fényében nagyszerűen ehetünk és dolgoz­hatunk. Ez a helyi világítás fel­osztja a hatalmas teret, a szó szoros értelmében kiemelve az asztal helyét, s egyben kijelöli az étkezőt is, elválasztva a szoba többé részétől.