Ötletek étkezőkhöz

Shaker-stílu­sú étkező meleg fatónusokkal

Shaker-stílu­sú étkező meleg fatónusokkal

Látvány

A meleg fatónusok és a bútorok egyenes vonalvezetése nyugodt, klasszikus Shaker stílu­sú eleganciát idéznek ebben az étkezőben. A falak telt kék színe megalapozza az étkezések kelle­mes hangulatát, s az egyszerű, kockás anyag könnyed stílusával fokozza az összhatást.

Színek

A cseresznyefából ké­szült asztal, székek és a fiókos szekrény mély, búzavirág árnya­lattal párosult, mely erőteljes, ám kifinomult ízlésre valló látványt eredményez. Az étkezőket általá­ban sötétebb árnyalatokkal festik meg, miáltal az esti, gyertyafé­nyes vacsorák pazar és meghitt légkörét fokozzák. Ez a kék mo­dern átirata a tradicionálisan használt telt vöröseknek és zöl­deknek, ráadásul ugyanez a szín jelenik meg a párnahuzatokon is.

Bútorok

A támlás székek Shaker stílusú eleganciát sugallnak. A stílusnak megfelelő cseresz­nyepiros párnák otthonos hangu­latot teremtenek, azonban egy ízig-vérig elegáns környezetben és egy sokkal kifinomultabb tér kialakítása érdekében ezeket a párnákat más színűre cserél­hetjük, mint adott esetben. A ma­gas, ezekkel a bútorokkal harmo­nizáló cseresznyefa szekrény újabb Shaker stílusú darab, mely nem csak gyönyörű, de nagyon praktikus is, hiszen nagy tároló­kapacitással rendelkezik.

Padlóburkolat

Az egyszerű, fe­hér hajópadlólapok azonnal fel­élénkítik az egész szobát, mind­emellett ideálisak a sötétre festett falak mellett, hiszen meg­gátolják, hogy a tér túlságosan borongós hangulatú legyen. Bár a fehér burkolaton könnyen meg­látszanak a foltok és a szőr, ezért, ha ilyet választunk, mindig le­gyen a kezünk ügyében szemét­lapát és seprű.

Kiegészítők

A könnyed elegan­cia érdekében csupán néhány Shaker stílusú tárgy díszíti a teret. Ilyen például a klasszikus doboz­ban látható virág, illetve a fából készült fogas, mely önmagában is nagyszerű látványt nyújt.