Ötletek konyhákhoz

Derűs és kelle­mes, színes konyha

derűs és kelle­mes konyha

Látvány

Ebben a derűs és kelle­mes konyhában a szín uralkodik mindenek felett. A narancsszínű falak, a mély, mézszínű fenyőbú­tor és a buja, kék csempesor el­képesztő látványt nyújt, s lélegzetelállító egyéniséget kölcsönöz a helyiségnek.

Színek

Az ilyen élénk árnyalato­kat nem a félénk természetű em­berek számára tervezték, ebbe az enteriőrbe életet és lendületet hoznak. A konyha talán az egyet­len helyiség a lakásban, ahol az erős színek jól mutatnak – a konyhaszekrény megtöri a fal­felületet, így nem kell azzal szem­besülnünk, hogy az egész fal egy­öntetűen élénk színű marad. Itt például a narancs tökéletesen harmonizál a mély, mézszínű fe­nyőbútorral. A kék csempék, me­lyek tónusa ugyanolyan erőteljes, mint a narancsé, fokozzák a ha­tást – a halványabb lapokat el­nyomná a ragyogó falszín.

Konyhabútor

A fenyőbútor ruszti­kus stílusjegyeket hordoz. Egysze­rű, kivájt mintázata, illetve a fehér porcelánfogantyúk megrepedezett mázukkal tökéletesen illenek a mázas mosogatóhoz. A kü­lönálló konyhasziget elegendő tárolóhelyet és munkafelületet biz­tosít a konyhai munkákhoz, továb­bá könnyed, fesztelen légkört kelt.

Csempe

Ezek a nagy, rusztikus, kék csempék csodálatosan ille­nek ebbe az enteriőrbe. A sötét és világos lapok keverésével ér­dekessé tehetjük a teret, mind­emellett felületük kellemesen egyenetlen, mely egy újabb rusz­tikus elem. A munkafelületként használt csempének számtalan előnye van. Hőálló, könnyű lerak­ni, és nagyszerű rajta vágni, szele­telni. Viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy a fehér fúga könnyen bepiszkolódhat, illetve a csempe is eltörhet, ha nehe­zebb edények ütődnek hozzá.